Обмінюємось досвідом роботи

29 листопада 2017 року

     27 листопада гостями ННІ післядипломної освіти була проректор з навчальної та виховної роботи Національного авіаційного університету Тамара Іванова та директор навчально-наукового інституту неперервної освіти Ірина Дейнега. Колеги цікавились організацією післядипломної освіти в нашому університеті.

     Стурбованість станом справ у цьому напрямку обумовлена багаторічним затягуванням прийняття Закону України «Освіта для дорослих». Тому сьогодні виникає нагальна потреба координації роботи провідних вишів України щодо раціоналізації форм і методів здобуття другої вищої освіти, підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників, керівників і фахівців як державних, так і приватних підприємств, державних службовців тощо.
     Автономія вишів дозволяє кожному навчальному закладу формувати свою власну політику щодо цих напрямків діяльності. Однак, не завжди Міністерство освіти і науки України погоджується із такою самостійністю.

     Ринок же праці вимагає гнучкості в перепідготовці кадрів, якщо для одних спеціальностей потрібно два-три роки, то для інших достатньо одного чи півтора. Невиправданою, приміром, є підготовка магістрів з публічного управління та адміністрування на заочній формі навчання протягом двох з половиною років. Адже слухачами на цій спеціальності є державні службовці та працівники органів місцевого самоврядування, які працюють на відповідних посадах органів державної і виконавчої влади і вже мають великий практичний досвід.

     Ми з колегами домовилися проводити такі зустрічі регулярно. Це дасть змогу ефективніше відпрацьовувати алгоритм провадження освіти для дорослих.

Марія Кулаєць,
директор ННІ післядипломної освіти

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook