Студенти-фінансисти побували на семінарі відомого фінансового експерта світового рівня

28 листопада 2017 року

      Доценти кафедри фінансів Галина Скрипник i Аліна Буряк разом зі своїми студентами – четвертокурсниками спеціальності «Фінанси i кредит» зустрілися з відомим фінансовим експертом світового рівня Едвардом Дубінським.

     Він пройшов шлях від продавця до директора Департаменту цінних паперів Credit Suisse, одного із 5 найуспішніших інвестиційних банків світу, присвятивши більше 20 років фінансам, 7 з яких провів на Wall Street, де працював з глобальними пайовими фондами та інвестиційними (в т.ч. хедж) фондами як радник по ринках країн, що розвиваються (Східна Європа, Близький Схід, Африка). Працював з понад 50 найкрупнішими клієнтами (фондами) із загальною сумою активів їх фондів більше 8 трлн. доларів. За його порадою звертались такі світові інвестиційні компанії, як Fidelity, The Capital Group, Morgan Stanley Investment Management та інші. Він – засновник і викладач American Financial Investment Academy (AFIA) в Україні.

     Едвард Дубінський провів для наших студентів семінар "Як правильно інвестувати свої гроші в Україні, в кризу і без неї", на якому розповів, як грамотно вести свої фінанси, працювати з особистими заощадженнями та інвестувати, про роботу з цінними паперами і найбільшими фінансовими ринками. Та поділився досвідом створення збалансованого інвестиційного портфеля, захищеного від криз і необдуманих витрат, мінімізації ризиків (інвестиційних, валютних, регулятивних) і збільшення доходу. A також про фінансову незалежність від обставин вже завтра та можливістю займатися улюбленою справою не турбуючись про її прибутковість.

     Семінар пройшов у жвавій дискусії: студенти цікавились зарубіжними пайовими фондами, на який термін ефективно вкладати фінанси i яким чином формувати свій інвестиційний портфель.

     I на завершення Едвард Дубінський зазначив: у сучасному світі людині необхідно грамотне управління особистими фінансами. Це дасть їй можливість стати фінансово заможною і незалежною, і допоможе забезпечити матеріально своїх близьких і рідних.

Ірина Титарчук,
доцент кафедри фінансів

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook