Презентація третього тому «Спогадів» Дмитра Павличка

26 листопада 2017 року
Будинок звукозапису, м. Київ

   19 жовтня в Будинку звукозапису шанувальники творчості Дмитра Павличка мали змогу насолодитися спілкуванням із поетом, перекладачем, літературним критиком, Героєм України, який презентував третій том своїх «Спогадів». Вели вечір письменники Михайло Слабошпицький та Юрій Щербак. Як зазначив друг Павличка письменник Юрій Щербак, у всіх томах «Спогадів» показані  силові лінії думок поета, його страждань і болі, розмаїта історична палітра знакових подій. «Усе, що є у томі третьому – це молитва за Україну, це сповідь, сповнена гірких прозрінь. Павличко – один з апостолів новітньої історії України. Він стояв біля витоків української незалежності, він виборював українську Україну, він став духовним єднанням роз’єднаного народу, борцем за український інтерес», – зазначив Ю. Щербак. Він також зауважив, що книга була написана поспіхом. Адже вона необхідна українському народові: «Це як зброя, яка нам усім потрібна. Текст, як розпечений і ще не застиглий метал, але це сталь вищої проби».

   

Сам Д. Павличко додав, що його книга втілює у собі драматичний образ України ХХ й початку ХХІ століття: «Тут зібрані інтерв’ю, щоденникові записи, зроблені під час поїздки до Нікарагуа, політичні виступи і заяви, зокрема, про українсько-польські відносини, необхідність оборони української мови як фундаменту нації, відхід України від кремлівського впливу та належне пошанування героїв Крут». Хвилювали пісні на слова поета, усіх подивував і сам Дмитро Павличко, який майстерно продекламував уривок із поеми Франка «Мойсей» та разом із народною артисткою Світланою Мирводою виконав одну зі своїх улюблених пісень. Бурхливо сприймали присутні авторське читання митця. Упродовж години пан Дмитро дарував терпеливим читачам  свої автографи.

 

 
  

На творчому вечорі Дмитра Павличка  виступили народні артисти України Василь Бокоч і Світлана Мирвода, артист Віталій Чікіров, а також Академічний оркестр народної та популярної музики Українського радіо під керуванням Михайла Пікульського, які  виконали відомі пісні, написані поетом. В обговоренні взяли участь М.Жулинський, Любов Голота, П.Гриценко та інші гості вечора.

 

      
 

Думаю, що невдовзі, а саме у грудні, знаний поет й громадський діяч завітає до нашого вишу, про що пообіцяв авторові цих рядків.

проф.  С. Кіраль

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook