Профорієнтаційна та інформаційно-іміджева робота на Черкащині.

20 листопада 2017, 19:45

 Проблема професійного самовизначення є одним з ключових компонентів розвитку особистості учня, що передбачає формування професійних орієнтацій, моделювання власного майбутнього, співвідношення наявної інформації про майбутню професію з власними можливостями. Розширити бачення професійної траєкторії випускникам шкіл допомагає профорієнтаційна робота. Ефективність заходу основується на залученні студентів, які діляться з аудиторією своїми враженнями, міркуваннями щодо навчання із перших вуст.

  Науково-педагогічні працівники кафедри соціальної роботи і психології гуманітарно-педагогічного факультету доц. Афанасенко Л. А. та кафедри біології тварин факультету тваринництва та водних біоресурсів доц. Афанасенко В. Ю. разом із студентами факультету Тваринництва та водних біоресурсів Калініченко Анною та Дібрівна Аліною, провели ряд зустічей із школярами золотоніських загальноосвітніх шкіл (№1, №2, №3, №4, №6), що на Черкащині.

  У процесі зустрічі доц. Афанасенко Л. А. розповіла учням та наочно продемонструвала відеоматеріал про структуру нашого університету, переваги навчання в ньому, організацію освітнього процесу підготовки спеціалістів, прокоментувала кожну із спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема зауважила переваги здобуття фаху психолога. Майбутні студенти мали змогу ознайомитись із значущістю даного спеціаліста, з'ясувати завдання та напрями діяльності, визначити його місце на ринку праці та розширити своє бачення майбутньої професії за допомогою флаєрів та буклетів.

 

  Афанасенко В. Ю. надав детальну інформацію про міжнародну кооперацію Університету, науково-дослідну роботу, актуальні професії та спеціальності, зокрема факультету тваринництва та водних біоресурсів, подвійне дипломування, підготовчі курси, пільги при вступі на навчання. Зазначив, що освітній процес у Національному університеті біоресурсів і природокористування України здійснюється на підставі: міжнародних договорів України, загальнодержавних програм, договорів, укладених з юридичними та фізичними особами. Сьогодні у НУБіП України навчаються громадяни не лише України, а й з 25 країн світу. Їм гарантовані всі права і свободи, передбаченими діючим законодавством України. Акцентував увагу на можливості навчання та проходженні виробничої практики за кордоном.

  Фінальні виступи Анни та Аліни, які є випускницями Золотоніської школи № 3, а зараз студентки 1го курсу НУБіП України, стосувалися питань надання місць у гуртожитках для студентів з інших областей, можливості навчання по обміну в іноземних університетах, подальше працевлаштування, наявність стипендії та умовами її отримання Поділилися власними переживаннями відносно подальшого професійного визначення та мотивами при обранні майбутнього навчального закладу. Перерахували позитивні сторони, чому зупинили свій вибір на НУБіП України, який увійшов до десятки найкращих університетів країни. Живий інтерес аудиторії викликало студентське самоврядування та його роль у житті університету, робота творчих студій та гуртків. Розповідь доповнили відеоролики про університет, факультет тваринництва та водних біоресурсів та гуманітарно-педагогічний  факультет, де підкреслюються основні переваги та особливості навчання,  можливості творчої реалізації.

  Велику допомогу і підтримку у проведенні профорієнтаційного заходу надали адміністрації шкіл, які мали позитивні відгуки відносно нашого Університету, в результаті чого закріпилась тісна співпраця в освітньому просторі.

  Проведену роботу школярі оцінили активно заповнюючи анкети даних, а дві випускниці вже подали заяви на підготовчі курси з біології та в подальшому планують вступати на факультет тваринництва та водних біоресурсів.

 Маємо надію, що у результаті цих зустрічей майбутні випускники наступного року достойно будуть представлені в студентській спільноті  НУБіП України.

Афанасенко Л. А.,

доцент кафедри соціальної роботи і психології

Афанасенко В. Ю.,

доцент кафедри біології тварин

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook