Студенти економічного факультету відвідали головну експозицію та виставку «Український Схід» «Національного музею історії України у Другій світовій війні»

6 листопада 2017 року
На початку листопада 2017 р. студенти економічного факультету (спеціальність фінанси і кредити) зі мною, доцентом кафедри історії і політології Хвіст В.О. відвідали головну експозицію та виставку «Український Схід» «Національного музею історії України у Другій світовій війні»
 
Головна експозиція Меморіалу відображує епічні події боротьби проти нацистського агресора, що стали центральним явищем ХХ століття. Вона як втілення наукової концепції не лише презентує реліквії, а й робить акцент на їхніх інформативно-пізнавальних, антропологічних та аксіологічних властивостях, дає можливість сприймати експозити як у структурі окремої теми чи залу, так і в загальному контексті Другої світової війни. Експозицію розгорнуто в 16 залах. Наскрізним реліквійно-образним вузлом експозиції є так звана «Дорога війни» – акцентний стрижень, що об’єднує всі зали, пов’язує їх тематично та хронологічно.
 
Музейний виставковий проект «Український Схід» створено до Дня Героїв Небесної Сотні і присвячено звитязі та жертовності патріотів України, які наразі на східних теренах нашої держави відстоюють її суверенітет та територіальну цілісність. Структурно виставка складається з розділів, у яких розповідається про участь різних військових формувань, добровольчих батальйонів у бойових діях на Сході України.
 
Побачене та свої враження вони висвітлили в підготовленій презентації.
 
Вікторія Хвіст,
доцент кафедри історії і політології 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook