Студенти гуманітарно-педагогічного факультету переможці конкурсу «Пісенні баталії»

18 листопада 2017 року

Уже третій рік поспіль напередодні Міжнародного дня студента в нашому університеті за ініціативи проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші проходить творчий конкурс «Пісенні баталії», у якому академічні групи усіх факультетів та ННІ університету виборюють право називатися кращою пісенною групою університету.

Цьогоріч для вивчення студентам було запропоновано 6 пісень – українські народні пісні «Зеленеє жито, зелене», «Ой на горі та й женці жнуть», «Біла хмара, чорна хмара», пісня Анатолія Драгомирецького та Івана Поповича «Василина», твір популярної сьогодні групи Т.І.К «Я люблю Україну» і, звичайно, «День народження» Юрія Рибчинського та Павла Зіброва, адже кожне дійство, яке відбувається впродовж цього навчального року, присвячене насамперед 120-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Напередодні конкурсного дня між учасниками «Балій» – академічними групами 16 факультетів та ННІ – було проведене жеребкування, яке визначило порядок виступів і пісню, яку виконуватиме група, і перед початком конкурсу в актовій залі і на кафедрі культурології було тісніше, ніж у вулику, і гучніше, ніж у будь-якому концертному залі: учасники намагалися переспівати і переграти одне одного, а заодно переконати в тому, що найкращі, поважне журі. До речі, до його складу увійшли головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Віктор Вихор; викладач-методист, заступник директора з навчально-виховної роботи музичної школа мистецтв ім. Михайла Вериківського Лариса Андрухович; учасник змагань для воїнів, які отримали поранення на полі бою, «Ігри нескорених» Валерій Рак; голова профспілкового комітету студентів і аспірантів НУБіП України ОлексійМуравський; голова студентської організації НУБіП України Катерина Дювенжи.

А ще дуже приємно, що на «Баталії» завітали ректор нашого університету Станіслав Ніколаєнко, міністр аграрної політики України (2014-2016 р.р.) Олексій Павленко, депутат Київської міської ради Вадим Іванченко.

За результатами першого туру до п’ятірки кращих увійшли команди механіко-технологічного факультету (оригінальне виконання пісні «Ой на горі та й женці жнуть»), ННІ післядипломної освіти (емоційне виконання «Василини»), факультет харчових технологій і управління якістю продукції АПК (переконливе – «Я люблю Україну»), гуманітарно-педагогічний факультет (щире і сучасне трактування «Зеленого жита»), агробіологічний факультет (яскравість постановки і багатство голосів у «Білій хмарі»).

Другий тур, у якому всі 5 команд виконували «День народження» був відкритим, адже журі оцінювало виступи відразу після їх завершення, і всі учасники і глядачі мали змогу дізнатися, хто ж стане кращим у цьому році. Абсолютну перемогу у «Баталіях» вибороли студенти гуманітарно-педагогічного факультету, які на завершення програми виконали ще й гімн свого факультету, друге місце посіли студенти факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК, третє – студенти-агробіологи.

Усі члени журі, які висловлювали свою думку про конкурс на сцені, і проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який виступив із враженнями про цьогорічне дійство, підкреслювали, що такі конкурси не лише «примушують» вивчати українську пісенну творчість, вони вчать любити і розуміти рідну культуру, а головне, – виховують дух товариськості, команди, дружби і поваги.

У перервах між тим, як команди готувалися до виступів, а журі підраховувало оцінки, майстер-класи з вокалу для глядачів дарували університетські солісти Аліна Васюченко, Ольга Астаф’єва,Антоніна Штика, Олександр Маринін, жартами та примовками про студентське життя веселили ведучі Стелла Гройсман та Сергій Єрмолюк.

За кулісами були, звичайно, і сльози розчарування, і сльози радості, і овації для переможців, і тепла підтримка тим, хто поки що ними не став. Але свято відбулося, і основний приз, який подарували студентам – переможцям (до речі, і минулорічним) наші профспілки, – двохгодинний відпочинок на party-busі – був чудовим для них подарунком!

      Фотозвіт:

 

 

 

  

  

  

   

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

 
 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook