Укріплення співпраці за програмою ERASMUS+

18 листопада 2017 року

     З 13 по 17 листопада 2017 року в університеті в рамах міжнародної партнерської угоди за програмою ERASMUS+ за програмою обміну співробітників перебувала Лія Саядян – керівник міжнародних програм Варшавського університету екології та управління (м.Варшава, Польща). Прогорама її візиту була дуже насиченою.

    На факультет захисту рослин, біотехнологій та екології Лія Саядян завітала з робочим візитом 13 листопада. Під час зустрічі з деканом факультету Миколою Долею, заступниками декана Людмилою Ющенко, Петром Дроздом, Юлією Рибалко, керівником міжнародних програм факультету Валерією Бондарь та зі студентами факультету Лія Саядян представила інформацію про факультет екології Університету екології та управління (м. Варшава, Польща), а також детально розповіла про програму Erasmus+, яка дає можливість студентам та викладачам співпрацювати з провідними зарубіжними університетами. Декан факультету, професор Микола Доля, розповів іноземній колезі про плідну співпрацю факультету в навчальній, науковій і методичній роботі з провідними зарубіжними університетами – Університет Вагенінгена (Нідерланди), Поморська Академія в Слупську (Польща), Токійський аграрний університет (Японія), Міжнародний державний екологічний університет ім. Сахарова (Білорусь), Університет ім. Гумбольдта (Німеччина) та іншими. Під час зустрічі на факультеті обговорювали і подальше співробітництво та роботу над спільними науковими проектами.

    14 листопада наша гостя - завітала на факультет аграрного менеджменту. Під час зустрічей з деканом факультету Анатолієм Остапчуком, заступником декана Олександром Новаком, завідувачем кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Василем Горьовим, професором Тетяною Балановською, доцентом Тетяною Артюх, а також зі студентами факультету аграрного менеджменту Лія Саядян детально розповіла про програму Erasmus+ - програму Європейського Союзу в сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту на період 2014-2020 рр.
     Гостя наголосила, що програма Erasmus+ призначена для підтримки зусиль країн-учасниць програми ефективно використовувати потенціал талановитих людей Європи і соціальний капітал, підтверджуючи принцип безперервного навчання шляхом поєднання підтримки та формального, неформального і неофіційного навчання в системі освіти, навчання та молодіжних сферах.
     Така програма також підвищує можливості для мобільності та співпраці з країнами-партнерами, зокрема, в сферах вищої освіти та молоді. Лія Саядян також підкреслила позитивні сторони програми, а також розповіла про особливості участі для студентів і науково-педагогічних працівників.
     Під час зустрічей на факультеті аграрного менеджменту також обговорювались можливості подальшої співпраці між факультетом нашого університету та факультетом інженерії й управління Університету екології та управління (м. Варшава, Польща).

     У наступні дні стажування Лія Саядян мала ряд зустрічей з представниками адміністрації університету. 16 листопада у рамках свого стажування вона відвідала навчальний відділ університету, де зустрілася з його начальником Оксаною Зазимко. Під час зустрічі гостя була докладно проінформована про структуру нашого університету, його факультети, ННІ та кафедри, спеціальності, за якими у нас навчаються студенти. Лія також ознайомилася із системою вищої освіти в Україні, поцікавилася також системою вступних випробувань на бакалаврат та магістратуру. Гостя відвідала всі підрозділи університету, які займаються організацією навчальної та методиної роботи. Окрім того, стажистку ознайомили в кампусом університетом, навчальними корпусами, ботанічним садом, аудиторіями, актовим залом тощо, чим вона було дуже вражена.

    Стажування за програмою Erasmus+ успішно завершилося врученням їй сертифіката про проходження стажування у Націонльаному університеті біоресірсів і природокориствання України. Гостя щиро подякувала всім працівникам за добре організовану програму її стажування та великий набутий досвід під час перебування в нашому університеті.


Оксана Зазимко,
начальник навчального відділу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook