В НУБіП України відсвяткували Міжнародний день філософії

17 листопада 2017 року

 16 листопада в НУБІП України пройшли заходи до Всесвітнього дня філософії. В університеті зараз триває тиждень філософії, заходи якого тематично пов’язані зі «Сковородинськими навчання», що приурочені 300-річчю з дня народження великого українського філософа. З огляду на це, кафедрою філософії гуманітарно-педагогічного факультету була організована виставка художніх робіт, присвячених творчості Григорія Савича Сковороді, до участі в якої долучилися студенти майже усіх факультетів нашого університету та школярі. 

У Всесвітній день філософії були організовані навчання для школярів 9-10 класів 116 та 151 київських шкіл. Після огляду виставки та голосування, школярів привітала заступниця декана гуманітарно-педагогічного факультету доц. Савицька І.М., розповіла про наш факультет та нагородила грамотами переможців-школярів за найкращі малюнки. Також у вигляді грамот та комплекту книжок авторства викладачів кафедри філософії була передана подяка директорам шкіл, що долучилися до цього заходу.

Зустріч продовжила доц. кафедри філософії Сторожук С.В., яка розповіла про Сковородинські навчання, що відкривають п’ятирічну підготовку святкування 300-річного ювілею у 2022 році, та представила учням методиста МАН, міжнародного експерта та тренера з методики «Філософія дітям» Юлію Кравченко. Пані Юлія підготувала учням дуже цікавий тренінг.

Далі доц. Самарський А.Ю. представив школярам мультимедійну презентацію про маловідомі сторони життя Григорія Савича, його навчання та подорожі Європою, принципами його педагогіки тощо.

Після основної зустрічі школярі розділилися для участі у тренінгах. Крім тренінгу «Філософія дітям», викладачі кафедри соціальної роботи та психології підготували свої, не менш цікаві тренінги для учнів. Доц. Омельченко Л.М. неймовірно зацікавила учнів та дала їм можливість відчути себе у ролі студентів-психологів.

А завідувач кафедри соціальної роботи та психології проф. Шмаргун В.М. у своєму тренінгу значну відповідаючи на запитання учнів, розповів їм про аспекти роботи психолога та навчання на гуманітарно-педагогічному факультету.

Колектив кафедри філософії виносить велику подяку всім, хто сприяв проведенню цього свята – деканові гуманітарно-педагогічному факультету проф. Шинкаруку В.Д., завідуючому кафедри соціальної роботи та психології проф. Шмаргуну В.М. та доц. Омельченко Л.М. та директорам та вчителям київських шкіл, зокрема класним керівникам еколого-природничого ліцею № 116 учителю біології та екології Малошевич Н.І. та учителю фізики, математики та астрономії школи №151 Литвинюку В.Т.

А окрема вдячність учням – нашим майбутнім абітурієнтам!

А.Ю. Самарський,
доц. кафедри філософії

 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook