Нові шляхи для впровадження наукових розробок в практики аграрного виробництва

27 жовтня 2017 року

  Кафедра автоматики і робототехнічних систем ім. академіка І.І.Мартиненка (далі Кафедра) ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження активно працює над створенням сучасних систем керування складними біотехнічними об’єктами, залучаючи до цього фахівців із суміжних підрозділів. Важливо у таких випадках вивірити наскільки вірно обрано шляхи для вирішення означених проблем. Ось і 27 жовтня 2017 р. група виконавців кількох наукових проектів побувала за запрошенням директора академіка В.Адамчука в Національному науковому центрі «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» НААН України (далі Центр).  

    Завідувач Кафедри професор В. Лисенко ознайомив науковців Центру із основними напрямами наукових досліджень, що проводяться на кафедрі, акцентувавши увагу присутніх на використанні роботів: дронів для дистанційної оцінки забезпечення рослин зернових культур елементами живлення з метою раціонального використання добрив та також мобільного робота для оцінки фітостану та вимірювання параметрів мікроклімату в сучасних високотехнологічних теплицях. Оскільки вирішення зазначених проблем потребує залучення фахівців із різних галузей знань, висвітлювали зібранню окремі аспекти цих робіт доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Н. Пасічник, доценти  кафедри  І.Болбот,  О.Опришко,  Д.Комарчук.

 

 

    Доповіді викликали схвальний інтерес науковців Центру та пропозиції щодо об’єднання зусиль для розширення можливостей використання робототехніки в сільськогосподарському виробництві.

     Підводячи підсумок зустрічі, директор Центру академік В. Адамчук підкреслив важливість тематик, що їх розробляє Кафедра, побажав університету талановитих студенів, підкреслюючи, що лише поєднання науки і освіти дає університету і Центру хороші перспективи.

Доцент кафедри АРС Опришко О.О.

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook