Х МІЖНАРОДНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ВИСТАВКА «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ. ВІДНОВЛЮВАЛЬНА ЕНЕРГЕТИКА – 2017»

9 листопада 2017 року

7 листопада традиційно у м. Києві проходила Х Міжнародна спеціалізована виставка «Енергоефективність. Відновлювальна енергетика – 2017». Виставка стала ключовою подією на території України у сфері ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.
Наша країна має вражаючий потенціал ринку регенеративної енергії та «зелених» проектів і має одну з найпрогресивніших законодавчих баз у сфері відновлюваної енергетики, що містить економічні преференції.
Використання нетрадиційних і відновлювальних джерел енергії – це важливий фактор підвищення рівня енергетичної безпеки країни. Це доводить якісний склад учасників, розширення географічних меж. Цього року 97 підприємств представили на експозиції свої напрацювання. Загалом на експозиції демонструвалась продукція виробників України, Австралії, Бельгії, Великобританії, Ізраїлю, Нідерландів, Німеччини, Туреччини, Франції, Японії та інших.
Тематична спрямованість заходів Виставки (конференцій, семінарів, круглих столів) присвячена стратегічним напрямкам реформування житлово‑комунального господарства України, у т.ч. результатам підтримки муніципальної енергетичної реформи, енергоефективності в громадах, перспективам використання відновлювальних джерел енергії на об'єктах житлово‑комунального господарства, реалізації проектів енергоефективності в будівництві, тенденціям використання енергоефективного освітлення тощо. За оцінками експертів, Міжнародна спеціалізована виставка «Енергоефективність» викликала величезну зацікавленість у професійного товариства, інвесторів і широкого кола фахівців.
Зацікавленість щодо участі у Виставці виявили викладачі та студенти Ніжинського агротехнічного коледжу на чолі із завідувачем відділення технічно-енергетичних систем та засобів автоматизації Олександром Ландиком. В складі делегації були студенти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» групи ЕН141 під керівництвом викладача, провідного інженера Руслана Кубрака та групи ЕН151 під керівництвом викладача, голови циклової комісії з обслуговування та ремонту електротехнічних установок і систем автоматизації Наталії Соломко.
Студенти й викладачі із захопленням знайомилися з новинками світових та вітчизняних виробників котельного обладнання, теплових насосів, енергоефективного освітлення, вітрогенераторів, сонячних панелей, враховуючи останні світові тенденції розвитку галузі.
Легко можна було розгубитися в різноманітті представлених діючих стендів, пристроїв та обладнання, але наставники студентських груп надали корисні рекомендації, на що саме необхідно звернути увагу студентам, враховуючи свій профіль.
Як викладачі, так і студенти отримали безліч задоволення від відвідування виставки, повернулися додому сповнені нових вражень. Сподіваємося, що подібна Виставка стане для студентів серйозною мотивацію до навчання й здобуття перспективної професії.

Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook