ННІ лісового та садово-паркового господарства обмінюється досвідом та налагоджує співпрацю з Банатським університетом сільськогосподарських та ветеринарних наук (Румунія, Тімішоара)

13 листопада 2017 року

     Наразі в ННІ лісового та садово-паркового господарства у рамках програми ERASMUS+ академічної мобільності адміністративного персоналу та професорсько-викладацького складу перебувають викладачі Банатського університету сільськогосподарських та ветеринарних наук (Румунія, Тімішоара), факультету декоративного садівнитцтва та лісового господарства Cristian Berar та Marius Virgil Silivasan. Знайомство почалося із екскурсії ботанічним садом НУБіП України, де співробітники інституту Свинчук В.А., Марчук Ю.М., Кушнір А.І., Михайлович Н.В. та Лещенко О.Ю. ознайомили гостей із локаціями території саду, унікальними колекційними ділянками та історією. Гості завітали також і до оранжереї, яка слугує базою для практичних занять студентів із дисципліни «Фітодизайн закритого середовища». Співробітник ботсаду Вінтоняк І.Ю. розповіла про колекцію субтропічних, тропічних рослин та види рослин, які наразі серед ботанічних садів м. Києва є в колекційному фонді лише в нас.

    Також гостями Cristian Berar та Marius Virgil Silivasan були прочитані лекції для студентів та викладачів інституту, які викликали неабиякий інтерес. Викладачі поділилися досвідом використання різних комп’ютерних програм для проектування садово-паркових об’єктів у навчальному процесі, створення 2D, 3D моделей та відео візуалізації проекту.

     Окрім того, слухачів ознайомили з графіком занять і переліком дисциплін, які вивчають майбутні ландшафні архітектори, та продемонстрували випускні бакалаврські роботи своїх студентів.

     Одним із заключних етапів візиту делегації з Румунії стала екскурсія до Музею лісових звірів і птахів ім. професора О.О. Салганського, де працівник кафедри біології лісу та мисливствознавства Шевченко С.М. представив експонати, від яких у наших гостей захоплювало дух.

Лабенко О.М.,
директор ННЦ міжнародної діяльності
Лещенко О.Ю.,
керівник міжнародних програм
ННІ лісового і садово-паркового господарства

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook