Студенти-харчовики вшанували Великого Кобзаря на Чернечій горі
Студенти-харчовики вшанували Великого Кобзаря на Чернечій горі
12 листопада 2017 року
Мабуть, кожен знає про мальовниче місто Канів, головною пам’яткою якого є Тарасова, або Чернеча гора, де похований видатний геній українського народу Тарас Григорович Шевченко. Проте Канів може похвалитись ще великою кількістю видатних місць.
У цьому мала змогу переконатись група студентів факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК, яка із старшим викладачем кафедри «Стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції» Шапошніком В.М. їздила на екскурсію у місто Канів.
Там вони відвідали Канівський музей народного декоративного мистецтва. Роботи видатних майстрів України з декоративного розпису, гончарства, гутного скла, вишивки, ткацького та килимового мистецтв нікого не залишили байдужими. Наступним місцем відвідування була видатна архітектурна пам’ятка - Успенський собор, побудований ще у 1144 році, з надзвичайно трагічною історією, неймовірною архітектурою та атмосферою умиротворення.

Потім студенти прослухали історію міста від доби палеоліту до часів Давньоруської держави та розглянули велику кількість експонатів у Канівському історичному музеї. Найбільше всіх вразила виставка «Дивосвіт Трипілля».
Після обіду в затишному кафе біля річки Дніпро, група поїхала на територію Шевченківського національного заповідника. Зійшовши на Тарасову гору, яка раніше мала назву Чернеча гора, розумієш, що у цьому місці хочеться лише стояти у цілковитій тиші, спостерігати «…і Дніпро, і кручі». Студенти вшанували пам’ять Кобзаря та поклали квіти до його могили. А у Музеї Тараса Шевченка із захопленням розглядали картини і слухали біографію митця, після чого завітали до світлиці, у якій все життя прожив доглядач Шевченківської могили Іван Ядловський.

Дорогою додому всі з позитивними емоціями ділились враженнями від поїздки.
Інна Грібова,
студентка 2-го курсу факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК