Переймаємо досвід ведення успішного молочного бізнесу

8 листопада 2017 року

     Студенти ОС «Магістр» програми факультету тваринництва та водних біоресурсів разом з викладачами кафедри технологій виробництва молока та м’яса професором Василем Костенком та доцентом Наталією Кос відвідали міжнародний семінар «Моя молочна ферма: шлях до високопродуктивного стада», організований журналом Agroexpert в рамках проведення технологічної аграрної виставки України «АгроКомплекс 2017».
     Майбутні фахівці за спеціальністю «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» мали можливість отримати теоретичні знання та ознайомитися із практичним досвідом ведення успішного молочного бізнесу завдяки участі у семінарі представників підприємств, що займаються виробництвом молока.

    Ян Роусек – представник фірми Shaumann – зазначив, що якісні корми для молочних корів – це шлях до зниження витрат та збільшення прибутків від виробництва молока. До того ж, Ян провів невеличкий екскурс для студентів у розуміння біохімічних процесів, які відбуваються в рубці корови при споживанні різних за якістю кормів.
     Фермер з Голландії Герман Овермаш ознайомив слухачів з досвідом успішного менеджменту власної молочнотоварної ферми, товарне виробництво молока якої становить близько 2-х мільйонів кг молока за рік. До речі, обслуговує цю ферму лише один найманий працівник.

     Секретами успішного ведення власного сімейного бізнесу в Україні поділилася випускниця факультету тваринництва та водних біоресурсів Галина Мегей заступник директора по тваринництву Черкаської області. Зокрема, Галина зазначила, що значної уваги у господарстві надають прийомам здешевлення раціонів для дійних корів. Отже, правильний менеджмент – запорука успіху підприємства.

     Студенти почули думки різних фермерів та експертів стосовно тваринництва, зрозуміли, що відбувається в світі та в Україні в молочному скотарстві. Загалом, програма семінару була досить насиченою, а виступи на семінарі – змістовними.    
      Вважаю, що студенти отримали безцінний досвід та мотивацію у започаткуванні власної справи.

Наталія Кос
доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook