Проведена акушерсько-гінекологічна диспансеризація ВРХ на молочній фермі ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж»

3 листопада 2017, 14:45

Згідно наказу ректора НУБіП України (№ 953 від 09.10.2017 року) 28 жовтня 2017 р. доц. Лакатош В.М. спільно з головним ветеринарним лікарем господарства Петруком В.І. та зав. лабораторії відтворення Мельник В.О. провів акушерсько-гінекологічну диспансеризацію великої рогатої худоби на молочній фермі ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж».

  
Встановлено, що нині загальне поголів’я ВРХ на фермі складає 168 тварин, в т.ч.75 корів; надій на корову – близько 11 кг молока, а запланована продуктивність на кінець року може досягти 4500 кг на тварину.
Результати дослідження тварин будуть ретельно проаналізовані і оприлюднені на засіданні вченої ради факультету ветеринарної медицини, однак уже зараз можна впевнено констатувати, що на молочній фермі коледжу у 2017 році є помітний прогрес у таких важливих питаннях:
- значно покращився стан відтворення корів і телиць;
- зросла продуктивність корів;
- покращилось утримання корів, телиць і телят (забезпечення щоденного моціону та організація вигульних майданчиків, утримання телят у клітках тощо);
- проведено частковий ремонт корівника та відновлено навчальну аудиторію для студентів і викладачів;
- покращені умови для відпочинку персоналу.
Попри значні зусилля керівництва забезпеченість кормами є недостатньою і потребує покращення.
У керівника підрозділом (Альохін В.В.) є ряд важливих і перспективних проектів, реалізація яких зможе вивести молочну ферму на новий рівень.

Доцент Лакатош В.М.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook