Досвід участі у проектах Horizon2020: від розповсюдження та впровадження інновацій до формування свідомості господаря

3 листопада 2017 року
МВЦ "АгроКомплекс 2017"

1 листопада 2017 року в рамках роботи Міжнародної виставки ефективних рішень для агробізнесу «АгроКомплекс 2017», що проходила з 31 жовтня до 02 листопада 2017 р. у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», відбувся Міжнародний україно-французький круглий стіл на тему «Обмін досвідом з передачі інновацій в агро-продовольчому секторі». Цей захід було організовано Посольством Франції в Україні та науково-методичним центром «Агроосвіта».


Ніколя Перрен, Радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні, привітав учасників і зазначив, що співробітництво на національному і міжнародному рівнях задля розвитку науки та інновацій на сьогодні є вкрай необхідним для будь-якої країни світу. До учасників із вітальним словом звернулась також директор Науково-методичного центру «Агроосвіта» МОН України професор Тетяна Іщенко.

    

В роботі круглого столу взяла участь Олена Ковтун, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності НУБіП України, яка розповіла про досвід участі в інноваційних проектах, спрямованих на підищення кваліфікації для агровиробників та програми Горизонт-2020, що мають на меті, зокрема, розвиток сектору біоенергетики в Україні.

Важливою компонентою цих інноваційних проектів є практична спрямованість, розповсюдження досвіду, демонстрація та впровадження кращих європейських практик і конкретних проектів, які мають на меті, в тому числі використання відходів від сільськогосподарської діяльності у біоенергетичних цілях.

Більш того, проекти програми Горизонт-2020 включають ще одну важливу компоненту – це так звана «адвокація», тобто робота з органами місцевої, регіональної, національної  влади та Європейської комісії з метою закріплення цих інноваційних підходів у відповідних стратегіях розвитку як на регіональному, так і на національному рівнях.

Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook