До ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України завітали юні лісівники

1 листопада 2017 року

     31 жовтня 2017 року в актовій залі навчального корпусу № 1 НУБіП України відбулася Київська обласна учнівська конференція «Учнівські лісництва – ефективна форма еколого-натуралістичної освіти, трудового навчання та допрофесійної підготовки учнівської молоді». Відкрила конференцію директор комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» Тамара Нестерук, яка відзначила важливу роль учнівських лісництв в екологічному вихованні молоді та підтриманні лісівничих традицій.

 

     З вітальним словом до школярів та їхніх наставників звернувся ректор НУБіП України, проф. Станіслав Ніколаєнко. У своєму виступі ректор розповів про славну історію університету, його видатних випускників, в тому числі і лісівників, закликав школярів наполегливо навчатися, берегти довкілля і творити «Європу» в Україні.

     Плідної роботи та яскравих вражень побажав учасникам конференції перший заступник начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Руслан Гузенко.

 

     Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства проф. Петро Лакида зробив презентацію інституту, познайомивши школярів з історією навчального закладу, умовами навчання та побуту, перспективами культурного розвитку особистості та дозвілля в стінах нашого університету. Директор розповів про спеціальності, які готує ННІ, відзначив особливості навчального процесу, представив видатних вчених інституту та запросив старшокласників на навчання до НУБіП України. Під час доповіді Петро Лакида згадав про сучасну базу для практичного навчання студентів в Боярській лісовій дослідній станції, яка настільки зацікавила учасників конференції, що одразу було прийнято рішення щодо проведення тут обласного зльоту юних лісівників Київської області вже навесні наступного року. 

     Зі словами вітання до школярів звернувся також завідувач кафедри дендрології та лісової селекції доц. Юрій Марчук, який тривалий час працював в керівництві лісової галузі України і розвивав шкільні лісництва всієї країни. Він закликав юних лісівників постійно навчатися і самовдосконалюватися.

     А далі власне розпочалися надзвичайно актуальні й цікаві виступи учасників конференції, зокрема, щодо питань відтворення лісів, оцінки їх санітарного стану, охорони від пожеж тощо.

     Виступили на конференції також студенти-лісівники НУБіП України, які в минулому були активними учасниками учнівських лісництв. Так, магістр першого року навчання Анастасія Осьмухіна, доповіла про результати власних досліджень щодо охорони лісів Херсонщини від пожеж, а студентка другого курсу Аліна Перевізник  розповіла про те, як участь у шкільному лісництві визначила її життєвий вибір стати фахівцем лісової галузі.

     Завітала на конференцію також керівник підготовчого відділення університету доц. Оксана Багацька, котра розповіла школярам про переваги навчання в НУБіП України і запросила їх підвищити свій рівень знань перед складанням ЗНО на підготовчих курсах університету.

     Далі учасникам конференції було вручено пам’ятні серифікати та подарунки.

     Завершився цей захід незабутніми для юних лісівників враженнями, отриманими під час екскурсій в музей лісових звірів і птахів ім. проф. О.О. Салганського, ботанічний сад НУБіП України та відвідування сучасної лабораторії Stihl.

Віктор Свинчук,

заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook