Нові шляхи для впровадження наукових розробок у практику аграрного виробництва

31 жовтня 2017 року

     Кафедра автоматики і робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка продовжує активно працю над створенням сучасних систем керування складними біотехнічними об’єктами, залучаючи до цього фахівців із суміжних підрозділів. У таких випадках важливо вивірити наскільки вірно обрано шляхи для вирішення означених проблем.
    І ось 27 жовтня 2017 року група виконавців кількох наукових проектів побувала у Національному науковому центрі «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» НААН України на запрошення його директора Валерія Адамчука.

     Під час цього візиту завідувач кафедри Віталій Лисенко ознайомив науковців центру із основними напрямами наукових досліджень, акцентувавши увагу присутніх на використанні роботів: дронів для дистанційної оцінки забезпечення рослин зернових культур елементами живлення для раціонального використання добрив та мобільного робота для оцінки фітостану і вимірювання параметрів мікроклімату в сучасних високотехнологічних теплицях. Оскільки вирішення зазначених проблем потребує залучення фахівців із різних галузей знань, окремі аспекти цих робіт висвітлювали доценти Ігор Болбот, Дмитро Комарчук та наша колега з кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Наталія Пасічник.

   Доповіді викликали великий інтерес та пропозиції щодо об’єднання зусиль для розширення можливостей використання робототехніки в сільськогосподарському виробництві.
     Підводячи підсумок діалогу, Валерій Адамчук підкреслив важливість тематик, якими займаються науковці НУБіП та побажав університету талановитих студенів, підкреслюючи: лише поєднання науки і освіти дає університету та центру хороші перспективи.

Олексій Опришко,
доцент кафедри автоматики і
робототехнічних систем ім. академіка І.І.Мартиненка

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook