Викладачі кафедри підвищували професійну майстерність в рамках Міжнародної конференції «ГРАНІ ГЕШТАЛЬТ-ТЕРАПІЇ: СПАДКОЄМНІСТЬ ПОКОЛІНЬ»

21 жовтня 2017, 10:00
м. Київ
      21-22 жовтня 2017 року відбулась видатна подія в житті наукової та психотерапевтичної спільноти України. А саме Міжнародна конференція «Грані гештальт-терапії».
         Завдяки багаторічній співпраці Ржевського Г.М. з Київським інститутом Гештальта і психодрами в рамках проведення міжнародного фестивалю "SAPIENTIA GENERATIONES - Мудрість поколінь", організаційним комітетом надано можливість, щодо активної участі науково-педагогічних працівників кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті в міжнародній конференції, а саме:           завідувача кафедри Вікторової Л.В., доцента кафедри, докторанта Ржевському Г.М., асистента кафедри Арзуманян К.К. та лаборанта кафедри Хижняк А.А.
           Участь зазначених викладачів відбулась в рамках співпраці Національного університету біоресурсів і природокористування України з Київським институтом Гештальта та психодрами.

        На конференцію були запрошені видатні діячі психологічного, психотерапевтичного, педагогічного, психіатричного, сексологічного напрямку, а саме: 

              Джей Левин - Гештальт-терапевт, тренер GATLA. (Гештальт Асоціація Терапевтів Лос-Анджелеса), Супервизор ЕАГТ (Європейської Асоціації гештальт-терапевтів), клінічний психолог з ПАР (Кейптаун).
           Мартін Массон - Тренер Школи сексотерапия в Гештальт-підході і Паризької Школи Гештальта, клінічний психолог, гештальт-терапевт, супервізор, фахівець з сексотерапії і пренатальної проблематики. та багато інших. 
            Лариса Дидковська - Клінічний психолог, навчаючий тренер та супервізор УСП, президент Української Асоціації гештальт-терапії (УАГТ)
 

В ході конференції викладачі прослухали наукові доповіді: 

           Лекція Джея Левіна «Трансформація та розвиток гештальт-терапії». була присвячена почуттю стида, про дитинство, де саме та з яких детермінантів проростає відчуття стида.
            Лекція Мартін Массон «Як тобі з цим та як тобі з тим», лекція була присвячена інформації якої дуже часто недостає, про оптимальне сексуальне функціонування.
 

За дваі доби були наповнені чудовими практичними майстер-класами:

«Вивчення сексотерапії в рамках гештальт-підходу». Майстерня присвячена вивченню себе у полярних контактах.
 
«Ось ми і зустрілись, але є один момент» досліджувалися трансформаційні моменти контакту та способи підсвідомого припинення контакту.
«Психопатология и гештальт – переход от медицинской модели к гуманистически-феноменологической». Психопатологію прийнято вважати негативним явищем, яке накладає суттєвий відбиток на особистість. Звичайно, у важких проявах психопатологія є великою проблемою для людини.
«Життя у трикутниках» феномени поля в терапевтичних відносинах» дав змогу зрозуміти, що на особистість та її контактування впливає майже все, а біль всього на неї впливає досвід спілкування з іншими значимими людьми.
«Робота над прірвою. Гештальт-підхід до системи вчитель/учень» дав змогу ознайомились із філігранними тонкощами психотерапії, та особливостями відносин терапевта з клієнтом.
Майстер-клас «Ложне селф: у контакті та за межами». Цей феномен майже завжди, на нас впливає суспільні вимоги, які починають в нас виховувати батьки ще у молодшому дитячому віці. Потім суспільні рамки продовжують свій вплив продовж всього життя. За цими «правилами» дуже легко загубити свої особистісні справжні потреби та бажання, взагалі загубити себе. Зробити своєрідну підміну своего селф, загальноприйнятим.
        Викладачі гуманітарно-педагогічного факультету підвищили професійну майстерність, отримали досвід консультування та надання допомоги, розширили своє світобачення в області психотерапії, педагогіки та соціальної роботи, нестандартних підходів до спілкування тощо. 
        На майстер-класах пропрацювали свої особистісні психологічні моменти та мали змогу зрозуміти про себе та оточуючих їх людей трохи більше, подивитись на міжособистісне спілкування з іншого, можливо, нового ракурсу. Що дасть змогу  привнести в педагогічну діяльність більш якісний контекст. 

       Дякуємо організаторам міжнародної конференції Голові Асоціації Гештальт-Тренерів України (АГТУ), директору Київського інституту гештальта та писходрами (КІГІП) Турбовець Наталії Миколаївні за надану можливість щодо участі і чудову наукову атмосферу спілкування.

 
 

          З повагою та сподіванням на подальшу співпрацю автори цих рядків і участники конференції

 
Вікторова Л.В.,
завідувач кафедри соціальної педагогіки та
інформайійних технологій в освіті,
Ржевський Г.М.,
доцент кафедри соціальної педагогіки та
інформаційних технологій в освіті,
Арзуманян К.К.,
аситсент кафедри соціальної педагогіки та
інформаційних технологій в освіті,
Хижняк А.А.,
лаборант кафедри соціальної педагогіки та
інформаційних технологій в освіті
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook