Свідомий вибір: профорієнтація на Житомирщині

16 жовтня 2017, 20:24
м. Житомір
           Початок навчання у НУБіП першокурсників, радість батьків і родини. Хвилювання позаду, інші тривоги попереду, проте найбільші на сесії… а до неї кілька місяців навчання. Сумлінного і відповідального. Все це у майбутньому. А що сьогодні? Неоціненний власний досвід пережитого вступу, літа перемог і поразок, проб і прорахунків. Врешті-решт – студентський квиток.
         Чи можемо ми не поділитися цим досвідом з майбутніми абітурієнтами? Не підказати, не підтримати, не застерегти. Ми мусимо, робимо і вже маємо чим пишатися. На першому курсі студенти нашої групи (СП-1501) тринадцять разів проводили профорієнтаційну роботу у своїх рідних школах, на другому – дев’ять, на третьому курсі естафету передано Аліні Муляр.
        Приємно усвідомлювати, що ця студентська праця принесла результат, якого всі очікували, на який розраховували і – отримали. Капля камінь точить. Наша систематична робота привела до університету шістьох студентів: Юлію Маршак (міжнародні відносини), Євгена Бавіна (ветеринарний факультет), Назара Воловоденка (економічний факультет), Євгенія Пилипенка (автоматизація і комп’ютерно-інтеґровані технології), Іззабелу Вержук (економічний факультет), Дениса Видолоба (за скороченим терміном навчання відразу на другий курс). Особлива заслуга тут Уляни Яненко і Наталії Дідушко. Вітаємо Вас, дівчата, з цією перемогою на благо рідного університету!
       Незабаром знову розпочнеться хвиля переживань, хвилювань для випускників шкіл. Ми, студенти маємо допомогти молодшому поколінню підійти правильно до свого вибору професії.

     

        З власного досвіду знаємо, як це перейматися проблемою вибору спеціальності до початку подачі документів до вищих навчальних закладів, як не помилитися у власному виборі і зробити дійсно свідомий, правильний вибір професії, який принесе моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці, адже це важливий крок у житті кожної людини. Ми знаємо наскільки важлива і відповідальна місія проведення профорієнтації  майбутнім абітурієнтам. Завдяки нашому декану гуманітарно-педагогічного факультету, професору В. Д. Шинкаруку, завідувачу кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, професору Л. В. Вікторовій вдалося побувати у двох ЗНЗ Житомирщини: у селі Краснопіль та  Носівки.   
Хотілося б кожному учневі, майбутньому абітурієнтові,  донести чітку інформацію про наш навчальний заклад, умови вступу, про життя університету, про те, наскільки наша діяльність в майбутньому принесе користі державі. Сподіваюся, що мені це вдалося.
       У першу чергу ознайомила учнів з інформацією про наявні спеціальності та спеціалізації, за якими університет проводить навчання студентів, з перевагами навчання у НУБіП України в цілому, термінами вступної кампанії, переліком необхідних сертифікатів ЗНО. Крім того, йшлося про культурно-масові й освітні заходи, до яких залучаються студенти упродовж навчання в НУБіП України.

 

Учні з захопленням переглянули демонстраційні матеріали: буклети та відеоролики про університет та факультет. Відчувалася зацікавленість у подальшому навчанні в НУБіП України. Майбутні абітурієнти цікавились правилами електронного подання документів для вступу, особливостями навчального процесу та можливістю проходження виробничої практики за кордоном, навчанням за подвійними дипломами, подальшим працевлаштуванням, умовами проживання у гуртожитках.
Я гостинно запросила майбутніх абітурієнтів вступати до нашого університету на гуманітарно-педагогічний факультет, але попросила їх зробити свій вибір вищогонавчального закладу не за віртуальними рекламними банерами в Інтернеті, а особисто завітати до нас на День відкритих дверей на нашому факультетіі зробити свій вибір за покликом серця.
 

Ми маємо що показати і чим пишатися.

Аліна Муляр, 
студентка 3 курсу 
гуманітарно-педагогічного 
факультету (група СП-1501), 
Ковальчук Т. І., наставник.

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook