Науковий круглий стіл кафедри комп'ютерних наук

20 жовтня 2017 року

       На кафедрі комп'ютерних наук відбувся круглий стіл висвітлення наукових досліджень і здобутків кафедри, який відвідали співробітники кафедри, начальник НДІ Володимир Отченашко, декан факультету ІТ Олена Глазунова, заступники декана Наталія Клименко, Наталія Попрозман.
На семінарі були представлені результати кафедральної НДР та ініціативні теми.
       Доцент кафедри Ткаченко Олексій проінформував про хід виконання НДР №110-78-ф. "Розробка методології оцінювання та картографування біофізичних параметрів сільськогосподарських культур з використанням супутникових даних високого розрізнення", яка виконується на кафедрі. Зокрема, учасників круглого столу ознайомлено з міжнародними програмами, яких стосується зазначене дослідження, новими підходами і технологіями обробки великих масивів гетерогенних даних для вирішення задач агроекологічного моніторингу в масштабах Європи.
       Аспірантка Ящук Дар'я виступила про проведені дослідження в рамках ініціативної НДР "Розробка інтелектуальної інформаційної технології створення експертної системи як засобу підвищення ефективності управління діяльністю закладу вищої освіти". В доповіді були обговорені основні проблеми, завдання та рішення дослідження. Для їх вирішення використовуються технології Data Mining та OLAP. Створена система надасть можливість керівництву інструмент для виконання аналізу даних з метою прийняття управлінських рішень керівництвом ВНЗ.
      Шелестом Олександром, аспірантом другого року навчання, кафедри комп'ютерних наук, було проінформовано про його дисертаційне дослідження на тему "Розробка інформаційної технології інтелектуального аналізу даних про стан посівів сільськогосподарських культур". Слухачів було ознайомлено з метою та основними завданнями даної розробки.

      Володимир Отченашко зазнавчив, що проведення круглих столів є надзвичайно важливою ініціативою, як в рамках факультету так і університету вцілому і є важливим етапом для залучення до спільної роботи науковців інших факультетів. 

 

Ірина Ясенова, доцент кафедри комп'ютерних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook