Засідання наукового гуртка «Психологічна допомога особистості у роботі соціального педагога»

23 жовтня 2017 року
НУБіП України

 

Цього тижня в межах плану роботи наукового гуртка "Актуальні проблеми педагогіки та психології" відбулося чергове засідання.

На першому етапі засідання наукового гуртка учасники обговорили тематику і основні питання організації емпіричних досліджень з психології.

На другому етапі засідання було розглянуто проблеми зв’язку теорії і практики у соціальні та віковій психології, а також особливості використання психологічних знань у роботі вчителя, шкільного психолога, соціального педагога.

Члени гуртка мали нагоду зустрітися з Киричевською Людмилою Петрівною, яка вже п’ять років працює соціальним педагогом у Лугинській загальноосвітній  школі І-ІІІ ступенів №2 Лугинського району Житомирської області.

 

Людмила Петрівна розповіла про власний досвід педагогічної, психологічної, психотерапевтичної та соціальної допомоги дітям з групи ризику, неблагополучним сім’ям, дітям-сиротам тощо. Вона підкреслила важливість знання соціальним педагогом основних закономірностей розвитку особистості на всіх вікових етапах; психологічних особливостей формування стосунків у соціумі тощо.

 

 

Арт-терапія, на думку,  Людмили Петрівни, є найбільш вдалим методом інтеграції дітей у суспільство. Вона розповіла про власні успіхи у використанні таких методів психологічної допомоги особистості як лялькотерапія, пісочна терапія,  казкотерапія, музична терапія, психогімнастика тощо.

  Керівник гуртка і студенти-члени гуртка щиро подякували Людмилі Петрівні за зустріч.

 

 

 

 

 Керівник гуртка, професор

кафедри соціальної роботи та психології, д. пс. н. Шамне А. В.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook