СВІТЛЕ ПОЧУТТЯ ЛЮБОВІ ДО УКРАЇНИ

4 жовтня 2017, 23:16
Студентську родину нашого університету з перших днів навчання об’єднує світле, чисте почуття любові до України. Патріотичний настрій ще більше спалахує під час екскурсій, які стимулюють студентів вивчати, любити та пишатись історією своєї держави. Тому вже третій рік поспіль у вересні місяці доценти кафедри історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету к.і.н. Ісакова Н.П. та к.і.н. Хвіст В.О. організовують екскурсії до Музею археології Національного науково-природничого музею та пішохідну екскурсію історичними стежками Києва для студентів перших курсів факультетів аграрного менеджменту, економічного, агробіологічного, ННІ лісового і садово-паркового господарства. 
Так 16 вересня 2017 року студенти разом з викладачами доторкнулись в Музеї археології до стародавньої історії нашої держави через доісторичні експонати кам’яного віку (палеоліту, мезоліту, неоліту), енеоліту та епохи бронзи (від 900 тис. років тому назад до початку І тис. до н.е.). Це знаряддя праці первісної людини, витвори найдавнішого мистецтва, зброя. Знайомлячись з експозицією музею, студенти побачити, як удосконалювалася людина, стаючи вправнішою, майстернішою. 
 
 
 
 
Зацікавились студенти представленими матеріалами кочівницьких племен, що сусідили з Руссю — торків, печенігів, половців та ін. Викликали інтерес також речі, знайдені під час розкопок османських міст–фортець — Білгород–Дністровського, Очакова та ін. — прикраси, зброя, предмети вжитку тощо.
 
 
Але найбільше захоплення у студентів викликали  три діорами — «Поховання знатного скіфа», «Давньоруське місто Чучин» та «Київ. Місто Володимира», а також макети житла із кісток мамонта, трипільського будинку, житлового кварталу античного міста, житлово–господарських комплексів ранньослов’янських поселень, давньоруського Подолу, виконані на основі наукових розробок та реконструкцій.
 
 
 
«Наші далекі пращури були великими майстрами, могутніми воїнами, талановитими архітекторами. Відчуваєш гордість за тих, що жили багато століть тому і вміли облаштовувати свій побут з такою ретельністю і вправністю», – це ті слова, які ми, викладачі, так хотіли почути від студентів! Це значить, що екскурсія проведена недаремно. Вона досягла своєї мети – викликала зацікавленість своєю історією у молоді, прагнення поглиблювати свої знання.
 
Продовження гарної традиції знайомства з визначними пам’ятками Києва відбулось вже 23 вересня 2017 року під час пішохідної екскурсії «Киів, стародавній і вічно молодий», проведеної для студентів історичних гуртків «Історія батьківщини – історія моєї держави» та “The Unknown Pages of the History of Ukraine” доцентом Ісаковою Н.П.
 
 
Наталія Ісакова, Вікторія Хвіст
доценти кафедри історії і політології
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook