Поєднання професійного досвіду та молодіжного ентузіазму

6 жовтня 2017 року

3 жовтня 2017 року з 12:00 до 15:00 в аудиторії 117 (блок А)  кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин ФВМ відбувся науковий семінар на тему «Репродукція тварин – актуальні питання сьогодення та погляд у майбутнє» присвячений 15-літтю студентського наукового гуртка кафедри «Біотехнологія та генетика відтворення тварин» і 80-літтю створення кафедри.  У семінарі прийняли участь студенти 1 групи 3 курсу ОС «Бакалавр», які нині складають основу гуртка; співробітники кафедри: в.о. завідувача, доцент О. А. Вальчук, заступники декана ФВМ, доценти С. С. Деркач та Ю. В. Жук, доценти В. І. Бородиня, В. М. Мазур, В.М. Лакатош, а також заступник директора НДІ здоров’я тварин ФВМ доцент Я.К. Сердюков.


Метою зібрання було обговорення гуртківцями–початківцями спільно із співробітниками кафедри досягнень у репродукції тварин та отримання студентами навичок самостійного наукового пошуку.
У вступному слові керівник наукового гуртка, ініціатор проведення семінару доцент Лакатош В. М., ознайомив присутніх із славною історією кафедри та історією створення і діяльності студентського гуртка, основними здобутками його гуртківців за останні 15 років.
В доповіді «Репродукція продуктивних і дрібних домашніх тварин: сьогодення та погляд  у майбутнє» він провів ґрунтовний аналіз стану відтворення тварин в Україні, використання додаткових репродуктивних технологій у відтворенні продуктивних та дрібних домашніх тварин, а також оцінив перспективи розвитку цього напряму на найближчі роки.


У другій частині семінару виступали гуртківці – початківці, які в короткому викладі висвітлили своє бачення основних питань репродукції тварин. Цікавими і змістовними стали доповіді Ігумнової Олександри («Репродуктивна система коней і її регуляція»), Привалової Ольги («Репродуктивна система самців»), Товгіної Жені («Гормони сім’яників: роль і клінічне значення»), Гуж Марії («Ембріони тварин. Сучасні методики роботи з ними»), Бартош Тетяна («Окситоцин»), Дубіни Дмитра («Лабораторні дослідження у ветеринарній медицині (репродукція)»), Філіпчука Єгора («Інформаційні технології у ветеринарній медицині»). Особливо хотілося б відзначити доповідь старости гуртка Шкунді Дар’ї («Особливості репродукції котів породи мейн кун. Власний досвід.») зробленої за результатами 10 літнього досвіду розведення котів породи мейн кун.


В обговорені доповідей виступили співробітники кафедри, заступник директора НДІ, науковий керівник гуртка, доповідачі. За спільною згодою, найкращою було визнано доповідь студентки 1 групи 3 курсу Бартош Тетяни, яка представила і частково продемонструвала значення і роль окситоцину в організмі тварин і людини.

Віктор Лакатош

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook