Другий модуль бiодинамiки

30 вересня 2017 року
Тернопiльська обл., Бережанський р-н, с. Потутори

Три днi слухачi школи бiодинамiки України провели в мальовничому місці, iнтенсивно навчаючись на біодинамiчнiй фермi "Жива Земля Потутори" Тернопiльськоi облатi, де втiлений в життя Швейцарсько-Український проект "Жива Земля". 

Президент асоцiацiї бiодинамiки Iван Бойко, що є директором цiєї ферми, разом з Хрестиною Лiбгерхер (експерт зi Швейцарii по фiтобiотичним речовинам та спецiям) органiзували теплий прийом учасникам. У програмі заходів модуля було заплановано цікаві лекції, евритмію, творчий вечір, экскурсiю господарством, інтерактивні бесіди, читання тексту Рудольфа Штайнера та практичні заняття з приготування бiодинамiчних препаратiв. Зконцентруватись на навчанні дуже допомагали запашні фiточаї. Хрестина вже багато рокiв вирощує в господарствi органiчнi пряно-ароматичнi трави та спецii й створює композицii приправ та фiточаi. А також вiдповiдає за "красу" в господарствi.))

 

 Біодинамічні препарати були описані в 1924 році німецьким філософом Рудольфом Штайнером в курсі лекцій для німецьких фермерів, що отримав назву "Сільськогосподарський курс". У ньому були викладені теоретичні основи біодинамічного землеробства. З тих пір ця теорія була втілена в практику на безлічі біодинамічних ферм у всіх частинах світу.

 


Щоб зрозуміти принцип дії препаратів, треба досягти інтуїтивного розуміння устрою природи і Всесвіту в цілому. У центрі теорії біодинамічного землеробства стоїть уявлення про те, що Земля і Космос становлять єдине ціле. Земля - ​​невід'ємна частина Космосу і все що відбуваються на ній, в тому числі і життєві процеси, включаючи і буття людини і зростання рослин, регулюються космічними силами, що виходять із небесних тіл, які пронизують весь простір Всесвіту і створюють єдине силове поле.
На основi принципiв бiодинамiчного ведення сiльського базується сертифiкацiя продукцiї за міжнародним стандартом "Demeter" . Біодинаміка і органіка стали в даний час основними методами ведення екологічно чистого сільського господарства в економічно розвинених країнах.
Лекції Р. Штейнера були по суті відповідями на глобальнi питпння і мають загальнолюдське значення: як отримувати здорову і смачну їжу, не виснажуючи грунт, як зупинити згубні наслідки застосування на полях отрут, відновити здорову рівновагу в природi, насадженням монокультур, відновити добре і розумне ставлення до природи.


Лектори Марiус Гйорнер (Нiмеччина) та Райнер Закс (Швейцарiя), що мають великий досвiд з практичного примiнення вчення Р. Штайнера, опiсля професiйного викладення теоретичного курсу надали вечерпнi вiдповiдi на безкiнечний потiк запитань вiд зацiкавлених слухачiв курсу.

Вiдрадно, що дехто зi cлухачiв вже пробував самостійно виготовляти препарати, iншi ж мають чiтке налаштування робити це в майбутньому на своїх фермах, а також поширювати знання про екологiчне землеробство по закiнченню курсу лекцiй школи бiодинамiки України.
Було дуже цiкаво, iнформативно, корсно та динамiчно!
Спасибi за органiзацiю модулю "Органiчнiй Украiнi" i особисто Оленi Раковiй, а Iвану Бойку "Жива Земля Потутори" за гостинний теплий прийом!
До наступних зустрiчей на модулях бiодинамiки!


к.вет.н., докторант Марiя Кучерук

 

 


Лектори Райнер Закс (Швейцарiя) та Марiус Гйорнер (Нiмеччина)
Динамізація препарату 500
Фітопрепарати
Кучерук Марія
Кардинально змінюється запах підготовленого препарату
Органічні трав'яні чаї та пряна сіль від Крістіни
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook