Як майбутні садівники-виноградарі дегустацію проводили

30 вересня 2017 року

     Серед величезного розмаїття столових сортів винограду особливої уваги заслуговують ті, що відзначаються найвищою зимо- та морозостійкістю і в той же час здатні формувати крупні смачні ягоди. Саме завдяки створенню таких сортів ареал вирощування цієї культури розширився далеко на північ і нині на широті Києва його з успіхом культивують як садівники – аматори так і виробники товарної продукції.

  

Найкрупніші – не означає найсмачніші

Розкішні ягоди очікують на студентський вердикт

     Робочою програмою дисципліни «Прогресивні технології в садівництві та виноградарстві» передбачено лабораторне заняття з дегустації перспективних сортів винограду. У НДП «Плодоовочевий сад» для проведення дегустації було відібрано грона декількох сортів з тих, що вціліли після травневих морозів. Також цікаві сортозразки з власного виноградника надав аспірант – заочник кафедри садівництва В’ячеслав Оніщенко. Спершу доцент кафедри Василь Гонтар розповів магістрам про напрямки селекції столового винограду, про ситуацію на ринку (стан виробництва, вимоги до якості продукції і ціни). Далі студенти отримали дегустаційні листки, ознайомились із показниками, за якими мали оцінювати кожен зразок і розпочалось найцікавіше…

Доцент В. Гонтар та аспірант В. Оніщенко погоджують почерговість представлення сортів
 
Виставлено заслужені оцінки у дегустаційний лист


Аркадія – відомий сорт селекції ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова

Оцінюємо сорт Молдова

     Студенти були в захопленні як від самого процесу дегустації, так і від нових знань та вражень. Тепер кожен захоче виростити сорт винограду, який найбільше припав до душі. Переможцями дегустації стали:

ІІІ місце – Мускат перлинний
ІІ місце – Аркадія
І місце – Ювілей Новочеркаська

Наталія Шевчук,
доцент кафедри садівництва

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook