Духовність та мистецтво як джерело відродження національної системи освіти у ХХІ столітті

21 вересня 2017, 21:20
м. Київ
       19-21 вересня 2017 року студенти навчальної групи СР17001б  та куратор Ржевський Геннадій Миколайович кафедри социальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України прийняли участь у з'омках програми "Фольк-music" на UΛ:Перший Національний.
      «В ефірі з’являлися лише автентичні народні пісні, які раніше не звучали у програмі "Фольк-music". Заради цього конкурсанти мали можливість звернутися до своїх бабусь та дідусів, які можуть пам’ятати маловідомі народні пісні своєї молодості, або зробити аранжування відомої народної пісні – сучасне, акустичне чи навіть виступити акапельно. Все залежало від того, як дитина захоче показати себе на проекті».
 
 
 
       Учасники проекту «Фольк-music. Діти» змагалися у трьох вікових групах: 4-6 років, 7-10 років та 11-14 років. Переможці визначатимуться протягом вихідних днів – суботи та неділі – за допомогою телефонного та SMS-голосування. У цьому фіналі учасники з числа переможців кожного окремого випуску програми отримали почесні дипломи і спеціальні призи проекту «Фольк-music. Діти-2017».
        "Фольк-music" – це пошук та відродження українського музичного етносу, автентичних мелодій та народних пісень різних регіонів України.
 
      А ще – це популяризація автентичної музики, насамперед серед молоді. Адже сучасне аранжування української музичної спадщини вдихають у неї нове життя.
      Проект «Фольк-music» виходить в ефірі телеканалу «UA:Перший» з 2008 року, популяризує українську народну музику заради збереження автентичних мелодій та народних пісень різних регіонів України.
 
 
 
 
      У кожному випуску перед глядачами «UΛ:Перший» постають як професійні, так і аматорські колективи з різних куточків нашої країни. А зіркові учасники програми нерідко представляють на розсуд аудиторії власні варіації відомих музичних творів, або й оригінальні пісні з домішками українського автентичного стилю.
       Отже, у сучасних умовах відродження національної системи освіти, реалізації Національної доктрини розвитку освіти України у ХХІ столітті, модернізації вищої освіти України відповідно до положень Болонської декларації особливого значення набувають проблеми професійної підготовки майбутнього фахівця, їх культурного і духовного збагачення.
 
 
 
 
 
      Ефективність підготовки фахівців залежить не тільки від отриманих знань, але й від виховання, зокрема націанально-патріотичного.  
   Частково цю проблему вирішує залучення студентів до пошукової, краєзнавчої роботи, культурно-массової роботи, співпраці з телебачення та як результат – ми будемо мати майбутню молодь яка пишаеться своїми культурними і національними, етничними обрядами та традиціями.
      Студенти отримали позитивні враження та емоції під час прослуховування і спілкування з творчими коллективами з усіх куточків нашої України!
 
      Дякуємо Національній суспільній телерадіокомпанії України «UA:Перший» та особисто Заслуженому діячу мистецтв України, автору і керівнику проектів, музичному продюсеру"Фольк-music" Володимиру Коваленко, ведучій прогармі Народній артистці України Оксані Пекун та ректорові Національного університету біоресурсів і природокористування України Ніколаєнку Станіславу Миколайовичу і декану гуманітарно-педагогічного факультету Шинкаруку Василю Дмитровичу, завідуючі кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Вікторовій Лесі Вікторовні, за надану чудову можливість долучитись душою і серцем до національної культурної спадщини наших попередніх поколінь, ми всі зрозуміли, що – це програма для всіх поколінь України і за її межами!
 
      І наступні покоління, будуть мати можливість, переглянути програми і душою і серцем закохатись в такі чудові, самобутні і прекрасні, мелодійні і співучі пісні нашого народу України!
 
Ржевський Геннадій Миколайович,
кандидат психологічних наук, доцент,
доцент кафедри социальної педагогіки та
інформаційних технологій в освіті 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook