Студенти гуманітарно-педагогічного факультету долучились до почесної справи збереження української традиції

22 вересня 2017 року

 

У житті кожної людини настає час, коли вона сама себе запитує: «Хто я?». Даючи відповідь на зазначене питання, вона творить свою особистість, Водночас починає усвідомлювати свою причетність до значущих для неї груп інших людей – сім’ї, роду, народу. Вона долучається до духовних надбань нації, які дають їй наснагу на життя: щоденну рутину й творіння прекрасного, добрий вчинок і веселий жарт, захист рідного народу й відпочинок.

Кожен прояв життя українця – як давнього, так і сучасного; як зовсім юного, так і зрілого – пов'язаний із піснею. У ній – героїчне минуле нашого народу, звитяга епох, житейська мудрість, дотепний жарт – одним словом, у ній наша душа. Однак життя невблаганно крокує вперед. Урбаністичні тенденції все глибше утверджуються в нашій дійсності, витісняючи давні традиції. Тому таким важливим є завдання збереження автентичної української пісні.

Днями студенти гуманітарно-педагогічного факультету долучилися до цієї величної справи. Вони охоче зголосилися стати учасниками відомої телевізійної передачі «Фольк-musik», яка щотижня радує свого глядача.

Першокурсники мали нагоду ознайомитися із приміщенням НТКУ, поспілкуватися із відомими виконавцями народних пісень, продюсерами, операторами, побачити зсередини процес зйомки відомого телепроекту, побувати в освітленні софітів студійної сцени, оглянути значну кількість світлини відомих ведучих та телевізійних журналістів, посидіти в затишних куточках приміщення, смакуючи каву.

Та найбільше враження справили виступи дитячих колективів, які зібралися в невеликій студії з усіх куточків України. Студенти першокурсники радо вітали танцювальні, хорові, інструментальні, драматичні аматорські дитячі колективи. Вони із задоволенням підтримували найменшу учасницю шоу, підспівуючи відоме з дитинства: «Я лисичка, я сестричка, не сиджу без діла», із затамуванням подиху слухали улюблену козацьку пісню «Ой на горі да женці жнуть».

Вразила всіх своєю чарівністю ведуча проекту Оксана Пекун, а її маленькі помічники – Марійка та Олекса непосидючістю та завзятістю.

Так, розважаючись, студенти вкотре розкривали багатогранність нашого народу, захоплювались його музичною та пісенною традицією.

На фото – дружна сім’я першокурсників гуманітарно-педагогічного факультету у студії проекту «Фольк--musik».


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook