Розпочала роботу Х міжнародна іхтіологічна науково-практична конференція «Сучасні проблеми теоретичної і практичної іхтіології»

19 вересня 2017 року

    В університеті розпочала роботу Х міжнародна іхтіологічна науково-практична конференція «Сучасні проблеми теоретичної і практичної іхтіології». У її роботі крім науковців і практиків цієї галузі з України взяли участь представники Білорусії, Молдови, Німеччини, Польщі.

    Від ректорату їх вітав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Україна – країна з достатнім водним забезпеченням і може забезпечувати населення рибою різного цінового діапазону. Маємо унікальні можливості в плані використання прісноводних водойм для вирощування риби. Потрібно лише підняти питання їхнього заглиблення, адже за багато років експлуатації вони, у своїй більшості, дуже замулені, сказав він. Ще одне питання: врегулювання відносин між орендаторами водного плеса, які займаються риборозведенням, і утримувачами гідроспоруд. Щоб обговорити ці та інші питання, поділитися думками і потрібні такі конференції.

 

   Від деканату факультету тваринництва та водних біоресурсів учасників привітав заступник декана Руслан Кононенко, який наголосив: реформа рибогосподарської галузі неможлива без поєднання науки і практики. Саме тому обмін досвідом – надважливий.

 

     Представник партнера та спонсора заходу телеканалу «Трофей» Ростислав Юнак відзначив: я в силу професії багато подорожую країною і бачу, що є не лише проблеми. Успішно працюють прекрасні рибозаводчі заводи. І висловив свою думку: тільки завдяки спільним зусиллям рибному господарству у країні бути.

 

 

     На правах господаря гостей привітав завідувач кафедри гідробіології та іхтіології Петро Шевченко, який представив програму конференції.

 

    Відкрив же роботу пленарного засідання доповіддю «Використання дистанційних методів обліку риб для моніторингу прибережного іхтіокомплексу заповідної акваторії» представник Криму Володимир Мальцев.

 

 

 

     Уже сьогодні учасники відправляться до Канева, де працюватимуть секції «Іхтіопатологія», «Промислова іхтіологія», «Біохімія, фізіологія і генетика риб» «Аквакультура» та інші.

 

 

 

 

Ірина Білоус

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook