РОБОЧА ЗУСТРІЧ ТА ОБМІН ДОСВІДОМ З ІНОЗЕМНИМИ КОЛЕГАМИ НА ФАКУЛЬТЕТІ ЗАХИСТУ РОСЛИН, БІОТЕХНОЛОГІЙ ТА ЕКОЛОГІЇ

19 вересня 2017 року

На факультет захисту рослин, біотехнологій та екології 18 вересня 2017 року завітали з робочим візитом колеги з факультету сільськогосподарських наук  Гуіланського університету (Іран)  Др. Мортеза Зангенех та Др. Маджід Вазіфедост.

Декан факультету, професор Микола Доля, представив іноземним фахівцями останні досягнення вітчизняної аграрної науки щодо впровадження ресурсоощадних технологій вирощування пшениці, кукурудзи, сої, нуту, рису та інших культур в різних регіонах України. Особливу увагу було приділено No-till технологіям, які дозволяють зберегти вологу у ґрунті, відтворити саморегуляцію ґрунтових організмів і сприяють високоефективному веденню рослинництва у посушливих регіонах.

Професор М. Доля поділився цікавим досвідом багаторічного застосування технології No-till у Полтавській та Одеській областях, де використання цих технологій сприяло підвищенню врожайності основних культур та покращило показники їх якості. Декан також розповів про особливості використання бакових сумішей агрохімікатів, які останнім часом широко застосовуються в різних грунтово-кліматичних зонах.

У свою чергу, науковці з Ірану поділилися своїм досвідом вирощування  сільськогосподарських культур на зрошуваних землях, який може бути корисним і для застосування в Україні. Сподіваємось на плідну подальшу співпрацю та роботу над високоефективними спільними  науковими, навчальними та інноваційними  проектами.

 

 

 

Людмила Ющенко

заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

Валерія  Бондарь

керівник міжнародних проектів факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології  

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook