Напутні слова вступникам до аспірантури

15 вересня 2017 року

     15 вересня добігає кінця вступна компанія до аспірантури і докторантури університету. Вступні випробування успішно склали понад 100 претендентів. Отож, відбулася традиційна зустріч керівництва університету, завідувача відділом аспірантури і докторантури, голови ради аспірантів із перспективною і талановитою молоддю.
     Із вступним словом перед майбутніми аспірантами виступив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Очільник вишу привітав вступників із успішним складанням іспитів та зазначив, що попри всі негаразди суспільно-політичного життя університет динамічно розвивається, реалізуючи стратегічну мету й ціль, визначені Законом «Про вищу освіту» і закріплені у Програмі розвитку Університету «Голосіївська ініціатива - 2020». Вжиті заходи дозволили науково-педагогічному колективу увійти в число кращих вишів держави, зберегти науково-педагогічні кадри, контингент студентів та аспірантів.

     Помітні кроки, що зроблено колективом університету у 2016-2017 н.р. щодо оновлення матеріально-технічної бази кафедр і лабораторій, це є підґрунтя для забезпечення високої якості підготовки здобувачів наукових ступенів. Зокрема, в університеті обладнано 13 комп’ютерних класів. Загалом у 2017 році комп’ютерний парк поповнений 377 новими машинами. Придбано два нові сервери, нове мережеве обладнання, встановлено 7 центрів дистанційного навчання. У 2017 році вперше викладачі, науковці, студенти та аспіранти отримали безкоштовний доступ до інформаційних ресурсів міжнародної наукометричної бази Web of Science.

     З настановою і найкращими побажаннями виступив перший проректор Ігор Ібатуллін, який зазначив що в 2017 році до аспірантури НУБіП України вступило 79 аспірантів на денну форму навчання, 18 – на вечірню і 23 заочну (контрактну форму). Також перший проректор ознайомив майбутніх аспірантів з тими завданнями, які вони повинні вирішити протягом періоду навчання в аспірантурі. Головним завданням, зазначив перший проректор, є виконання освітньо-наукової програми і проведення дослідної роботи, і як завершальний етап навчання в аспірантурі – вчасний захист дисертаційної роботи.

  

     З інформацією про етапи навчання та виконання вимог Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України до вступників звернулася завідувач відділу аспірантури і докторантури Олена Барабаш.

     Аспірантське життя – це не лише досліди і навчання, але й формування активної громадянської позиції, просвітницька діяльність, креативність. Про такі аспекти життя, а також про роботу ради аспірантів з майбутніми аспірантами спілкувалася голова ради аспірантів Оксана Молдавчук. Вона розповіла про перспективи і можливості, які відкриваються перед аспірантами і запросила майбутніх аспірантів до активної життєвої позиції та співпраці.

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook