Настановчі збори першокурсників факультету ветеринарної медицини: навчальний процес, академічний рейтинг та стипендії

12 вересня 2017 року

     11 вересня 2017 року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України відбулися настановчі збори студентів 1 курсу двох спеціальностей: «Ветеринарна медицина» та «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Участь у зборах взяли студенти усіх десяти груп та їх наставники, декан факультету Микола Цвіліховський, його заступники Василь Данілов, Сергій Деркач, Юрій Жук. На початку зборів Микола Цвіліховський поцікавився у студентів, як справи і враження після тижневого перебування і навчання в НУБіП України та на факультеті. Однозначною була позитивна відповідь і студенти приємно були вражені як матеріально-технічною базою факультету, так і чуйним, доброзичливим ставленням викладачів до студентів. Першокурсники відмітили відмінну готовність навчального корпусу до занять, якісну підготовку фахівців, починаючи з фундаментальних та природничо-гуманітарних дисциплін: історія української державності, англійська мова, неорганічна хімія, біофізика, латинська мова, анатомія тощо.

     Основним же питанням порядку денного була організація навчального процесу в НУБіП України і, зокрема, на факультеті ветеринарної медицини, ознайомлення з положенням про заліки і екзамени, порядком призначення та оформлення академічних і соціальних стипендій, визначення рейтингу студента, правила проживання та поведінки у гуртожитку №6 та у навчальних корпусах університету. Все це озвучив декан Микола Цвіліховський.

     Василь Данілов детальніше висвітлив загальні положення, види та форми контролю знань студентів, порядок допуску студентів до екзаменаційних сесій, складання екзаменів і заліків, ліквідації академічної заборгованості тощо. Сергій Деркач та заступник голови студентської організації Ніла Січак у своїх виступах зупинились на порядку та правилах призначення академічних та соціальних стипендій певним категоріям студентів. Зокрема, на факультет у 2017 році вступили 7 студентів з категорій діти-сироти та 8 осіб інших пільгових категорій. Особливий акцент був зроблений на те, що студенти, які навчаються за державним замовленням, отримують стипендію в залежності від рейтингу до 45 % від державного замовлення і цей рейтинг складається на 90 % від навчальної роботи (заліки, екзамени, курсові роботи, навчальні практики тощо) та 10 % від громадської участі (члени громадських організацій гуртожитку та факультету, участь у спортивно-масовій та культурно-масовій роботі, наукових гуртках тощо). Заступник декана Сергій Деркач зазначив категорії студентів, яким надано право на отримання соціальних стипендій в розмірі 1000 грн.

  

  

На завершення запрошений керівництвом факультету керівник хорової групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос ім. С. Семеновського» Володимир Якимчук уважно прослухав усіх студентів та запросив 20 найталановитіших для участі у його художньому колективі.


Василь Данілов,
заступник декана факультеті ветеринарної медицини

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook