Магістри-патоморфологи розпочали вивчення методів патології!

12 вересня 2017 року

Магістри другого року навчання приступили до вивчення основних дисциплін відповідно до своєї спеціалізації. Магістри-патоморфологи почали вивчати таку дисципліну, як «Патоморфологія хвороб тварин», яка складається з трьох основних підрозділів: методи патології, патоморфологічна діагностика інфекційних хвороб тварин та патоморфологічна діагностика незаразних хвороб тварин. Кожний підрозділ розрахований на два модулі. Цікавими та вкрай важливим є модулі із методів патології. Студенти розпочали вивчення методів патології саме з розтину.

З галуззю застосування патолого-анатомічних досліджень, з вимогами щодо організації місця розтину та його проведення, з різними способами і методиками патологоанатомічного розтину магістри знайомились, коли навчались у бакалавраті. Прийшов час особисто кожному провести такий розтин, самостійно дослідити природні порожнини тіла, органи і тканин, відібрати патологічний матеріал для подальших досліджень та самостійно скласти патолого-анатомічні діагнози. Кафедрою був призначений «день розтинів», яким став кожен вівторок.

У перший такий день магістри встигли провести розтин голуба, кота та чотирьох хамеліонів. Разом із відпрацюванням техніки розтину різних видів тварин магістри повторили патоморфологічні зміни при хронічній хворобі нирок кота, визначили глистну інвазію у голуба та дослідили топографічні особливості рептилій. Чекаємо нового цікавого вівторка – «дня розтинів» у магістрів! 

Завідувач кафедри патологічної анатомії 
кандадат ветеринарних наук, доцент Михайленко Наталія

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook