Якість, стандартизація, контроль: теорія і практика

9 вересня 2017 року
м. Одеса, Одеський національний політехнічний університет, просп. Шевченкa, 1, Одеса, Україна, 65000

 

17-у Міжнародну науково-практичну конференцію урочисто відкрив генеральний директор Асоціації технологів-машинобудівельників України, доктор технічних наук, професор Клименко Сергій Анатолійович.  Під час виступу Сергій Анатолійович висловив подяку директору інституту промислових технологій, дизайну та менеджменту, професору Тонконогому Владимиру Михайловичу за сприянні в організації та проведення конференції в Одеському національному політехнічному університеті, яка проходила з 4 по 8 вересня 2017 р.

 

Доповіді пленарного та сесійних засідань були присвячені проблемам побудови національних систем технічного регулювання, процесно-орієнтованим інтегрованим системам управління, стандартизації, сертифікації, управлінню якості в промисловості, сільському господарстві, електроенергетиці та сфері послуг; впровадженню стандартів ДСТУ 9001:2015 в вищих навчальних закладах, медичних установах і органах державної служби, метрологічному забезпеченню і контролю якості продукції в промисловості, електроенергетиці, сільському господарстві та сфері послуг тощо

З доповіддю «Метрологічне забезпечення якості продукції на виробництві» виступила доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Мєдвєдєва Наталя Анатоліївна. Під час виступу було наголошено про останні зміни у нормативно-правових документах щодо метрології та метрологічної діяльності.

З дуже цікавою доповіддю виступив, професійний гарант випробувальної лабораторії горючості, вибуховості та аналізаторів Петр Старжични (Чеська республіка) про випробування систем акумуляторних батарей електричних транспортних засобів.  У зв’язку з відміною у майбутньому  використання бензинових та дизельних автомобілів у багатьох ведучих країнах та перехід до механічних транспортних засобів  з акумуляторними системами зберігання енергії (REESS) питання, які стосуються  процесів сертифікації, випробувань таких ТЗ дуже актуальні.

 

Старший науковий співробітник Інституту надтвердих матеріалів Рябченко Сергій Васильович повідомив про проблеми використання в Україні абразивних матеріалів, які виготовлені за стандартами FEPA прийнятих у Євросоюзі та надав рекомендації щодо їх застосування.

Загалом, конференція була насиченою та пройшла на вищому рівні, обговорювалась проблематика кожного доповідача. Крім науково-технічних напрямку діяльності роботи конференції організаторами була запланована дуже цікава екскурсії «Дорога к храму».

 

Під час ознайомлення з історичними фактами розвитку релігій в Одесі, учасники конференції відвідали синагогу, арабський культурний центр, свято-троїцьку церков та Свято преображенський кафедральний собор.

 

Наталя Мєдвєдєва,

к.т.н., доцент кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook