Вчена рада гуманітарно-педагогічного факультету розглянула готовність до нового навчального року та схвалила новий освітній курс університету

30 серпня 2017 року

Цього дня розширене засідання вченої ради відбулося також на гуманітарно-педагогічному факультеті. І центральним питанням порядку денного на ньому стало підбиття підсумків діяльності колективу за минулий навчальний рік і формулювання цілей на наступний. З огляду на звіт, представлений деканом факультету Василем Шинкаруком, досягнень є чимало, які засвідчують не просто поліпшення основних показників роботи в порівнянні з попереднім роком, а динамічний і цілеспрямований розвиток усього факультету. Серед найвагомішого – чотири ліцензійні справи на підготовку фахівців-гуманітаріїв, три захищених докторських дисертації, збереження контингенту студентів на рівні минулого року, збільшення кількості контрактників, зростання рейтингової оцінки діяльності викладачів факультету, навчання студентів спеціальності «Соціальна робота» за програмою подвійних дипломів, отримання п’ятьма викладачами сертифікатів В2, здобуття переможних і призових місць у всеукраїнських олімпіадах і конкурсах, підготовка і успішне проходження конкурсного відбору на виконання науково-дослідних робіт за рахунок держбюджету. Традиційно за середнім балом вступників спеціальність «Філологія»очолює рейтингову таблицю по університету. І це далеко не все.

Василь Шинкарук торкнувся і питання вступу в магістратуру. І якщо на «Педагогіку вищої школи» і кількість заяв вступників (причому з інших вишів), і в результаті кількість набору була найбільшою, то «Соціальна робота» і «Переклад» виявилися проблемними. Адже лише частина випускників-бакалаврів відповідних спеціальностей продовжила навчання в магістратурі. Щоб недопустити таких помилок у майбутньому, випускові кафедри повинні удосконалювати зміст навчання, практичну підготовку, працювати із кожним студентом. Мова йшла і про інші вузькі місця. Зокрема, ще на неналежному поки рівні знаходиться ефективність підготовки наукових кадрів (зазначений показник на факультеті нижчий, ніж середній по університету), але факультет у п’ятірці лідерів підготовки аспірантів за контрактною формою. Василь Шинкарук закликав кураторів, викладачів вживати усіх заходів, аби попередити відрахування студентів з університету. Крім зазначеного, серед цілей на новий навчальний рік, що їх назвав декан, – підвищення індексів цитування, публікаційної активності у Scopus і WoS, іншомовної кваліфікації, якісна освіта, участь у грантових програмах, інформатизація освітнього процесу, поглиблення міжнародної співпраці.

  

На запитання завідувача кафедри Руслана Сопівника, чи розширюватиметься перелік спеціальностей на факультеті, декан Василь Шинкарук дав ствердну відповідь. Оскільки до структури підрозділу увійшла кафедра фізичного виховання і кадровий склад дозволяє це зробити, планується ліцензувати «Фізичну культуру і спорт». Завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Леся Вікторова поцікавилася баченням декана, як поліпшити підготовку бакалаврів до вступу в магістратуру на основі ЗНО з іноземної мови. З цією метою запроваджено додаткові фахові дисципліни, які будуть викладатися англійською і не тільки на четвертому курсі, а й інших, прозвучало у відповідь.

  

Участь в обговоренні доповіді взяли також Світлана Амеліна, Валерій Черепанов, Валентин Савченко, Дмитро Войтюк, Людмила Омельченко, Світлана Сторожук, Сергій Асатуров. За їх пропозицією вчена рада факультету схвалила звіт і пріоритетні напрями роботи колективу, які знайшли відображення також у плані роботи вченої ради факультету на новий навчальний рік.  

Окрім того, за поданням завідувачів кафедр кращим працівникам факультету були вручені нагороди.

 
Ольга Наконечна
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook