Готуючись до святкового дійства Дня знань

18 серпня 2017 року

Хоча цьогорічна вступна кампанія була досить гарячою і напруженою, Національний університет біоресурсів і природокористування України може гордитися тим, що наші першокурсники – одні з найкращих в Україні, адже вони, по-перше, розумні, по-друге, талановиті, а, по-третє, ще й відповідальні.
Переконалися ми у цьому ще під час традиційної Школи першокурсника, котра проходила 7-11 серпня у стінах вишу. Протягом трьох днів вчорашні абітурієнти спілкувалися з викладачами кафедри культурології, знайомилися з творчими колективами і студіями, які працюють в університеті, проходили прослуховування і відбіркові тури для поповнення колективів. За цей час 134 першокурсники виявили бажання поповнити студентський народний театр «Березіль», 42 – студію естрадного співу, 69 – чоловічий і жіночий вокальні колективи, 217 – колективи хореографічні. Сподіваємось, на повну силу запрацює і естрадно-духовий оркестр, адже 25 юнаків, на думку талановитого українського викладача з класу духових інструментів, багаторічного артиста Президентського духового оркестру Анатолія Пруднікова, можуть стати його достойними учасниками.
І хоча справжніми студентами першокурсники стануть з 1 вересня, вони з радістю погодилися стати учасниками святкового дійства і вже другий тиждень поспіль сумлінно виконують вказівки нових наставників: до вокально-хореографічного антре і молодіжного готуються 40 нових учасників ансамблю «Сузір’я DANCE», на традиційний «Голосіївський вальс» Вас запросять понад 50 «першачків», «Вітальний» від балетної групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос» поповнять 15 нових пар, а у зведеному студентському хорі виступлять близько 100 талановитих юнаків і дівчат з рядів першокурсників.

  

«Невже не хочеться відпочити перед навчальним роком, впіймати радість сонячних променів і насолодитися свободою?» – поцікавилися ми у тих, хто з 9 години ранку щоденно творчо працює на зеленому полі стадіону, у танцювальному чи хоровому класах університету. «А я і відпочиваю, – каже першокурсник факультету тваринництва і водних біоресурсів Антоній Бичков. – З університетом і колективами познайомився ще кілька років тому, адже навчався в Еколого-природничому ліцеї № 116, тому довго чекав дня, коли стану студентом і матиму можливість ще й для цікавого творчого відпочинку. Мені не важко, я це люблю

«Та це ж честь – мати можливість допомогти університету, в який із задоволенням і гордістю вступила, уже в перший день свого студентства, – додає студентка факультету інформаційних технологій Катерина Рудник. – Я ще й працювати встигаю, щоб відкласти трохи грошей на період навчання, але хіба можна бути прожити студентське життя, тільки відвідуючи заняття і бібліотеки? Сподіваюсь, навчусь краще розуміти людей, бути їм зрозумілою, вивчу культуру саме у творчому колективі . А це ніколи не завадить

  

От і ми сподіваємось, що традиційне свято «День знань-2017» буде видовищним і цікавим, і дякуємо нашим першокурсникам, які так старанно до нього готуються.

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook