Колектив Національного університету біоресурсів і природокористування України глибоко сумує з приводу смерті ректора 1968-1976 років Володимира Васильовича Юрчишина

14 серпня 2017 року

13 серпня 2017 року на 93 році життя помер відомий в Україні та закордоном економіст-аграрник, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук України, ректор Української сільськогосподарської академії у 1968-1976 роках Володимир Васильович Юрчишин.

Все життя Володимир Васильович віддав освіті, підготовці фахівців, науковому пошуку. Закінчивши Уманський сільськогосподарський інститут, він вступив в аспірантуру УСГА і з того часу не покидав Академію.
Пройшов шлях від асистента, доцента, старшого наукового співробітника, професора, завідувача кафедрою, проректора з наукової роботи і в 1968 році очолив нашу alma mater. Після чого тривалий час працював в Інституті аграрної економіки Української академії аграрних наук.
Його авторству належить понад 500 фундаментальних наукових праць з проблем аграрної політики, реформування аграрних відносин, переходу аграрної сфери України до ринкової економіки, історії аграрної економіки України. Він сформував власну наукову школу – більше 40 кандидатів наук і 3 доктори економічних наук.

Ректорат, вчена рада та профспілкова організація НУБіП висловлюють щирі співчуття рідним і близьким, друзям і колегам, учням і послідовникам Володимира Васильовича. Світла пам’ять про нього завжди буде в наших серцях.

 

Прощання з Володимиром Васильовичем відбудеться

15 серпня о 1000 біля навчального корпусу №3.

Станіслав Ніколаєнко,
ректор НУБіП України
Ростислав Тарасенко,
голова профкому співробітників

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook