Вступ 2017: завершальні акорди кампанії

7 серпня 2017 року

 Сьогодні під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка пройшло засідання приймальної комісії. На порядку денному стояло два основних питання, інформацію з яких озвучив відповідальний секретар Віктор Шевчук

 
Перше – зарахування до числа студентів першого курсу бакалаврату на місця державного замовлення на основі повної загальної середньої освіти та молодших спеціалістів. На базі школи зараховано майже 800 осіб, і це не враховуючи 12-ти учасників АТО, які були зараховані раніше. Студентами університету з числа молодших спеціалістів стали ще понад 500 юнаків і дівчат. Відповідний наказ уже підписано. Сумарно на держзамовлення в 2017 році маємо на 110 місць менше, порівняно з 2016-м. В той же час на контрактну форму вже подано 617 заяв, а це на 115 більше, ніж торік. Тобто можна говорити про те, що загальна ситуація буде на рівні минулорічної.
 
Друге – затверджені списки вступників, рекомендованих до зарахування на місця за кошти державного бюджету, на денну форму навчання магістратури. Всього рекомендовано до зарахування 1155 осіб. Це на 80 менше від набору на держбюджет 2016 року. Хоча початково кількість державних місць була меншою на 300 і тільки завдяки зусиллям ректорату обсяг був збільшений. Це дає можливість зберегти науково-педагогіний колектив. Поки що 83 особи подали заяви на контракт, ледь не половина з них – на освітню програму «ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Завдання для факультетів і ННІ: набрати не менше 500 контрактників. 
 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін, аналізуючи роботу приймальної комісії, відзначив як хорошу роботу її працівників, які навіть у вихідні дні працювали напружено, так і те, що цьогоріч надійшла всього одна апеляційна заява. Звертаючись до деканів і директорів, він закликав їх формувати склад приймальних комісій наступного року з найкращих співробітників.
 
Декан юридичного факультету Олена Яра спинилася на жорстких умовах, за яких проходили вступні іспити у формі ЗНО. З цього року зовнішнє незалежне оцінювання є обов’язковим для всіх абітурієнтів, які планували вступати в магістратуру за спеціальністю «право». Результати іспиту оприлюднять 15 серпня. А враховуючи тенденцію поширення ЗНО і на ряд інших спеціальностей наступниого року, ми маємо подбати, щоб наші студенти були готові до таких державних новацій.
 
А поки в адміністрації підбивали проміжні підсумки вступної кампанії, вступники залишалися активними. Бажаючі навчатися на бакалавраті, які не потрапили в списки державного замовлення, здавали оригінали документів на контракт, а ті, хто прагнув у магістратуру, ще можуть зробити це в додатковий набір. Відповідно до правил прийому, він триватиме до 14 серпня. Вступні ж випробування триватимуть з 15 по 20 серпня. 
 
 
 
 
 
Валентин Обрамбальський
 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook