Вступ 2017: про завершення вступних випробувань на бакалавраті та надії майбутніх магістрів

27 липня 2017 року

 Сьогодні завершуються вступні випробування для вступників на бакалаврат на базі молодшого спеціаліста. Іспити складали 556 випускників коледжів і технікумів з усієї України.

Однією з перших аудиторію залишила Катерина Тягній, яка після закінчення Лубенського коледжу вирішила здобувати повну вищу освіту в НУБіП. Вона – одна з перших випускниць коледжу: навчалася у першій групі спеціалістів з садово-паркового господарства, а для продовження за цією спеціальністю обрала наш університет – на думку дівчини, один з кращих в Україні. Вже встигла попрацювати на виробництві і переконалася, що обраний фах - саме її. Та й чому б цьому не бути, коли, як каже мама Оксана, у неї з під рук росте все, що посадить. А щоб підтримати доньку, сьогодні вона кілька годин нервувала під першим корпусом, де проходили випробування. Чого не скажеш про маленьку сестричку Валерію, яка з цією ж метою приїхала до Києва.

 
Та цього дня в університеті висадився цілий «лубенський десант». Підтримати сина Олександра – випускника того ж таки коледжу, який хоче і далі навчатися майстерності працівника лісової галузі – приїхали і Домшицькі: веселі характером і компанійські батько Валентин і мати Світлана. Вони там, у Лубнах, чи не одна сім’я – знають і переживають за кожного свого абітурієнта. 
 
 
Їх та інших інформуємо: результати вступних випробувань будуть відомі завтра по обіді. А рейтингові списки – опублікують 1 серпня до 12-00.
 
Прийом же заяв у магістратуру ще триває за денною формою навчання. Але завтра, 28 липня, він закінчується. То ж сьогодні приймальна комісія до обіду була буквальна завалена - і це правда. Наприклад, в останні дні заяви здалека привезли випускники нашого бакалаврату, які вже працюють за фахом. Увага прес-служби університету привернули шестеро засмаглих хлопців. Всі вони, як виявилося, навчалися разом у коледжі, згодом в одній академічній групі агробіологічного факультету, а зараз працюють агрономами у господарствах півдня України та Волині. Жнива у розпалі, тож залишити робочі місця доволі складно. Та, домовившись телефоном і знову ж таки ударною групою вони привезли заяви в магістратуру. Станіслав Утицький працює зараз в ТОВ «Агро-Давидовка» Запорізької області. Олександр Левчук – агроном ПП «Західна аграрна компанія», Костянтин Дорошенко – провідний агроном ДП «Запоріжжя-Агро», Анатолій Корпан – головний агроном ПСП «Прогрес». Як бачите, поважні люди! Цікавимося, як думають поєднувати навчання на денній формі, на яку подали заяви, з роботою в полі. Дуже просто: за індивідуальним графіком, не надати який людям, які забезпечують продовольчу безпеку країни, деканат не відмовиться. 
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook