Ректорат: готуємося до вступних випробувань і завершуємо збирати ранні зернові в НДГ

24 липня 2017 року

 24 липня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Як зазначив очільник вишу, в нас тривають жнива як в прямому, так і в переносному сенсі. Наші навчально-дослідні господарства виходять на фініш збирання ранніх зернових. Вже маємо майже 3500 тонн хліба і до кінця тижня плануємо намолотити ще 1500-1700 тонн. Середня врожайність складає 50-54 центнери з гектара, що дещо нижче минулорічних показників, але вище, ніж середні у сусідніх господарствах. Виною цьому стали несприятливі погодні умови. 

 
Що ж до вступної кампанії, то станом на сьогоднішній ранок маємо більше 10 тисяч заяв на бакалаврат і 2,2 тисяч в магістратуру. Цього року збільшилась кількість бажаючих навчатися на заочній формі. Ретельного аналізу потребує вступ до базового закладу випускників наших відокремлених підрозділів. Вже в кінці тижня завершується вступна кампанія і 1 серпня маємо підводити підсумки, зауважив ректор університету.
 
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про підготовку звернення до Міністерства освіти і науки щодо корегування показників держзамовлення в бік збільшення. Ми наполягатимемо, щоб на окремі, базові для університету спеціальності, міністерство додало кількість місць за кошти держбюджету. На постійному контролі – удосконалення програм підготовки фахівців: уникнення дублювань, консультації з роботодавцями тощо. Також він повідомив про проведення церемонії прийняття присяги на вірність українському народові курсантами кафедри військової підготовки у п’ятницю, 28 липня.
 
 
 
Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про затвердження плану підготовки до серпневого засідання вченої ради. Згідно з документом, відповідні служби і підрозділи мають зібрати і подати аналітичну інформацію.
 
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на ході ремонтних робіт. У корпусі №2 замінено на металопластикові всі вікна, замовлено і почалося виготовлення меблів для конференц-залів корпусу №3. У гуртожитках силами студентських будівельних загонів йде підготовка кімнат для першокурсників. Бригада покрівельників приступила до оновлення даху над приміщеннями кафедри військової підготовки.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про підготовку наукових проектів молодих вчених університету. До речі, на конкурсі студентських наукових проектів ми маємо 23 призери, а троє – вибороли перші місця. Детальну інформацію про перебіг і результати цього конкурсу читайте на офіційному сайті згодом.
 
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – проаналізувати вступ до базового закладу з відокремлених підрозділів, уточнити показники держзамовлення. Валерію Іщенку спільно з директором служби закладів харчування Богданом Дубасом провести аудит стану електричних мереж, встановити прилади обліку електрики, забезпечити необхідним обладнанням їдальню у корпусі №3. 
 
Окремо ректор Станіслав Ніколаєнко звернув увагу присутніх на проведення вступних випробувань для абітурієнтів. Вони мають пройти чесно, професійно, демократично і прозоро – це принципи, від яких ми не можемо відходити.
 
Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook