Виробнича практика студентів 3 курсу у центральній фітосанітарній лабораторії

19 липня 2017 року

Досить насиченою на події видалася перша половина виробничої практики у студентів третього курсу напряму підготовки «Захист рослин». Студенти кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин Юлія Кулінська, Катерина Поліщук, Дар’я Грицюк і Марія Леус під керівництвом доцента кафедри Оксани Сикало пройшли двотижневу виробничу практику у Державній установі «Центральна фітосанітарна лабораторія». Керівниками від виробництва були наші випускники, провідні фахівці лабораторії : к.с.-г.н. Сергій Кривошея та Іван Стародуб

В межах своїх повноважень лабораторія здійснює: проведення фітосанітарної експертизи об’єктів регулювання; надання консультацій та участь в складанні огляду росповсюдження карантинних організмів; моніторинг та контроль за поширенням регульованих шкідливих організмів. Ця установа співпрацює з фітосанітарними лабораторіями України, з науковими установами, міжнародними організаціями. Бере участь у проведенні аналізу фітосанітарного ризику та прийняття рішення щодо карантинного значення виявлених організмів, розробці та наданні рекомендацій по здійсненню заходів, спрямованих на їх локалізацію та ліквідацію.

Студенти ознайомилися зі структурою лабораторії, штатними співробітниками та їх посадовими обов’язками. Приймали безпосередню участь у реєстрації зразків рослинної продукції, надані для проведення фітосанітарної експертизи та проводили їх фітосанітарний аналіз.

Також студентів ознайомили із правилами відбору зразків імпортної та вітчизняної продукції об’єктів регулювання на виробництві.  

 

З метою вивчення інтродукованих рослин та регульованих шкідливих організмів відвідали Ботанічний сад імені акад. О.В. Фоміна Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де старший науковий співробітник П.Я. Чумак ознайомив студентів із історією створення ботанічного саду, його міжнародними науковими зв’язками. Наголосивши на тому, що в ході такого обміну були випадки занесення і карантинних видів трипсів, щитів, червчиків. Відвідування однієї із найстаріших оранжерей університету, сприяло формуванню певних уявлень про інтродукцію, моніторинг регульованих шкідливих організмів в умовах закритого ґрунту. Студенти дійшли висновку про необхідність дотримання та розробки системи захисту інтродукованих рослин в умовах міських агломерацій та паркових зон.

 

 

 

Доцент кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин

Оксана Сикало

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook