Анатолій Бикін: «Вирощувати картоплю – то ціле мистецтво»

5 липня 2017 року

     Як не дивно, але найулюбленішим продуктом харчування для українців – потомственних гречкосіїв – є не гречка (яка, до того ж, стрімко і необгрунтовано зросла в ціні в рази), а картопля. Тож не дивно, що творча група інформаційної служби НУБіП відразу згодилася на пропозицію долучитися до міжнародної науково-практичної конференції «Управління ростом та розвитком картоплі столової в сучасних технологіях», яка сьогодні за найактивнішої фінансової і представницької допомоги компанії Syngenta пройшла на науково-виробничій базі господарства «Біотех ЛТД» кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва, розташованому в Бориспільському районі Київщини. Така собі традиційна (адже проводиться вже не вперше) «картопляна майстерня», як говорять організатори конференції.

     До речі, на базі господарства за останні роки захищено 2 докторських і 17 кандидатських дисертацій з числа нинішніх науково-педагогічних працівників НУБіП, більше 100 магістерських і 200 бакалаврських робіт, з гордістю розповідає завідувач кафедри і директор «Біотех ЛТД» професор Анатолій Бикін.

 

     На конференцію зібралися практично всі провідні виробники і переробники картоплі України, і це не дивно: кафедра розбила сучасні технології живлення цієї культури, інтерес до яких значний. Організатори представили увазі учасників кілька цікавих польових класів, в яких пропонували познайомитися з інноваціями в сучасній агрономії для розвитку бізнесу, вимогами до технології вирощування та сортового сегменту картоплі для переробки і традиційного споживання. Вітчизняна селекція картоплі, що спрямовується на високопрофесійне насінництво, сорти в руслі сучасних вимог ринку, діагностика захворювань картоплі, інноваційні та надійні продукти для продукції, комплексний захист рослин, оптимізація водного режиму грунтів, та багато іншого – все це було в центрі уваги. Відчувається: слова керівника «Біотех ЛТД» про те, що все в господарстві побудовано так, щоб вклонитися матінці-картоплі, - то не просто гасло, а конкретика виробництва.

 

     Конференція закінчилась. А у господарстві залишилися працювати дев’ять наших студентів бакалаврату і троє магістрів, які проходять тут виробничу практику, результати польових досліджень якої ляжуть в основу їхніх випускних робіт.

Валентин Обрамбальський


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook