Навчальна практика для першокурсників ННІ лісового і садово-паркового господарства з дисциплін «Інформатика» та «Обчислювальна математика і програмування»

27 червня 2017 року
Кафедра лісового менеджменту

 Навчальна практика для першокурсників
ННІ лісового і садово-паркового господарства
з дисциплін «Інформатика» та
«Обчислювальна математика і програмування»


Під час навчальної практики для студентів ОС «Бакалавр» з дисциплін «Інформатика» спеціальностей 205 «Лісове господарство» та 206 «Садово-паркове господарство», а також «Обчислювальна математика і програмування» спеціальності 205 «Лісове господарство» (Деревообробні та меблеві технології) студенти знайомляться з програмами, які рекомендовані Міністерством освіти та науки України для впровадження у навчально-виховний процес. Практика є невід’ємною складовою частиною навчального плану.
Основними завданнями навчальної практики є:
 набуття професійних якостей майбутнього фахівця, що відповідає вимогам суспільства і держави, а також удосконалення особистісних якостей; формування у студентів професійних умінь і навичок, що необхідні для успішного здійснення фахових функцій;
 придбання студентами навичок самостійного виконання поставлених завдань, пов’язаних з використанням комп’ютерної техніки;
 сприяння свідомого ставлення студентів до праці;
 формування інформаційної культури студентів;
 надбання навичок планування робочого часу, виконання основних видів роботи, підготовки та оформленню звітної документації.

Робота з комп’ютером – це завжди відкриття чогось нового. Останні дані показують, що покоління комп’ютерів міняється не рідше, як раз в два роки. Розвиток програмного забезпечення не відстає від розвитку апаратних засобів: як тільки потужність комп’ютерів зростає, негайно з’являються програми, які дозволяють реалізувати нові технічні можливості. Розвиток комп’ютерів потрібно ретельно досліджувати аби не відставати від життя.
В процесі навчальної практики з курсу «Інформатика» та «Обчислювальна математика і програмування» студенти мають змогу закріпити здобуті знання, отримані під час навчання, а саме поглибити знання в галузі комп’ютерних систем, в першу чергу це використання пакетів прикладних програм загального призначення – текстові процесори, електронні таблиці, системи управління базами даних лісівничого профілю та управління деревообробним господарством. Отримати додаткові знання у проектувальній системі AutoCad та мові програмування високого рівня Visual Basic 6.


Практика забезпечується використанням передових інформаційних технологій. Це і є ціль навчальної практики – навчитись правильно і продуктивно користуватись усіма можливостями персонального комп’ютера.


Андрій Терентьєв,
доцент кафедри лісового менеджменту
Сергій Ковалевський
старший викладач кафедри лісового менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook