На факультеті тваринництва та водних біоресурсів заслухали звіти кафедр

24 червня 2017, 10:09

   У руслі виконання програми «Голосіївська ініціатива-2020» та з метою підведення підсумків щодо результативності діяльності кафедр у 2016/2017 навчальному році на факультеті тваринництва та водних біоресурсів впродовж декількох днів відбулося заслуховування звітів усіх восьми кафедр. Тож відповідно складеного заздалегідь графіку кожен завідувач з усіма членами своєї кафедри звітували про пророблену роботу у минулому навчальному році. 

  Питанням № 1 для факультету, як зазначали усі, залишається профорієнтаційна робота. Минулого року студентами факультету стали понад 330 осіб, тож маємо спрацювати не гірше і цього року. З метою залучення молоді на навчання до нашого університету викладачі кафедр активно працювали по всій території України.

   Кожен завідувач у своїх виступах висвітив результати навчальної, навчально-методичної, науково-інноваційної та міжнародної діяльності впродовж минулого навчального року. Стосовно кадрового забезпечення кафедр, як зазначали їх керівники, у всіх випадках вони є самодостатніми, є наукові школи, які передають молоді свої сильні традиції і патріотизм до спеціальностей, за якими здійснюється підготовка викладачів на факультеті.

  Навчально-методичне забезпечення дисциплін, які закріплені за кафедрами у більшості випадків є достатнім, проте не всі електронні навчальні курси є атестованими і це є одним із завдань до початку нового навчального року.

   Не менш важливим питанням, як зазначив декан Вадим Кондратюк є покращення матеріально-технічної бази лабораторій факультету. У 2016/2017 навчальному році факультет вдало провів два других етапи Всеукраїнських студентських олімпіад з «Водних біоресурсів та аквакультури» і «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва», дві міжнародні науково-практичні конференції «Теорія і практика формування конкурентоспроможного вівчарства та козівництва України в умовах євроінтеграції» та «ANIMAL NUTRITION FORUM 2017» та гідно себе представив на Дні університету. На жовтень 2018 р. заплановано Х Міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасні проблеми теоретичної і практичної  іхтіології» з представництвом 5 країн Європи. У наступному навчальному році з метою популяризації факультету і спеціальності заплановано проведення Всеукраїнського студентського конкурсу наукових робіт з «Годівлі тварин і технології кормів ім. акад. І.І. Ібатулліна». Це потребує від нас немалих зусиль по підготовці і проведенню запланованих заходів на високому рівні.

  Одним із ключових питань, які у своїх виступах зазначали як завідувачі кафедр, так і науково-педагогічні працівники, є вивчення іноземної мови співробітниками кафедр. Тому перед колективом кафедр поставлено завдання вивчення іноземних мов, підготовки грантів і збільшення публікацій у виданнях, які входять у міжнародні наукометричні бази даних Scopus та WoS.

   Тож підводячи підсумки декан Вадим Кондратюк відмітив, що 2016/2017 навчальний рік був не простим, але вдалим як для всього університету, так і для факультету вцілому. Хоч і є ще багато питань, факультет розвивається, не стоїть на місці і в такому ж руслі весь колектив факультету буде продовжувати роботу і у наступному навчальному році.

Микола Грунтковський,

старший викладач кафедри технологій у

птахівництві, свинарстві та вівчарстві

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook