Студенти-екологи відвідали зоологічний музей

17 червня 2017 року

            Під час практики із навчальної дисципліни «Біологія ІІ» 14, 15 та 16 червня студенти 1, 2 та 4 групи (1 курсу) спеціальності 101 «Екологія» факультету захисту рослин, біотехнологій те екології відвідали Зоологічний музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Це один із найстаріших природничих музеїв України, який до речі, на сьогодні є унікальним науково-навчальним закладом.

Варто зауважити, що утворення Зоологічного музею Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочалось зі збирання колекцій Зоологічного кабінету Волинського ліцею у м. Кременці (нині Тернопільська обл.). На його основі у 1834 р. створено Зоомузей Київського університету.

За час свого існування якого у ньому працювали всесвітньо відомі біологи В.Ґ. Бессер, А.Л. Андржейовський, О.Ф. фон-Міддендорф, К.Ф. Кесслер, О.О. Ковалевський, О.М. Паульсон, М.В. Бобрецький, О.О. Коротнєв, В.К. Совинський, В.О. Караваєв, С.Ю. Кушакевич, Ф.Г. Добржанський, Л.А. Шелюжко, М.С. та інші.

У музеї виставлено для огляду понад 5500 видів тварин, які мешкають в усіх частинах земної кулі. Дуже цікаво, що експозиція побудована відповідно до біологічних класифікацій тваринного світу: Найпростіші, губки, кишковопорожинні, безхребетні (молюски, корали, ракоподібні, павукоподібні, комахи) та хребетні тварини (риби, амфібії, рептилії, птахи та ссавці). Також поряд із широко розповсюдженими представниками майже всіх основних груп тваринного світу демонструються не тільки багато рідкісних видів, а й Стеллерова морська корова таМандрівний голуб – види, винищені людиною протягом останніх 200 років. Експозиція Музею налічують понад 40 видів тварин, які внесено до «Червоної книги України» та міжнародної «Червоної книги».

Зоологічний музей допоміг студентам на практиці використати набуті протягом семестру знання із дисципліни, а також побачити представників тваринного світу різних ареалів існування, зокрема, Північного полюсу, Азії, Європи, Північної та Південної Америки, Австралії, Нової Гвінеї.

Висловлюємо вдячність працівникам Зоологічного музею за цікаві екскурсії, багато нової, відповіді на різні запитання, а також гостинність та доброзичливість.

Професор кафедри загальної екології

та безпеки життєдіяльності, Віталій Гайченко,

старший викладач кафедри загальної екології

та безпеки життєдіяльності, Анна Сальнікова

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook