МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ

14 червня 2017 року

    Нині, міжнародне визнання ученого є запорукою його професійного розвитку. Не зважаючи на поширення інформаційних технологій у сучасному науковому середовищі через запровадження webinar та videoconference, досі надають перевагу «живому» спілкуванню. Саме тому, для поширення власних здобутків науковцю не достатньо публікуватися у цитованих виданнях, а є необхідність особисто виносити результати експерименту у дискусії з іншими вченими на різноманітних наукових заходах, особливо міжнародного рівня.
    Завдяки багаторічній співпраці із Institute of Biodiversity Conservation and Biosafety (Словаччина), викладачі кафедри конярства і бджільництва увійшли міжнародними експертами у освітній проект «FarmersEduca – Neglected and Underutilized Species in the Socio-Economic Rural Development» (№ 21640443). Проект триває з 01.31.2017 р. по 31.06.2018 р. та фінансується Visegrad Found.

До робочої групи від НУБіП України увійшли професор, д. с.-г. н. Валерій Броварський (експертиза, рецензування навчальної програми; підготовка, читання лекцій) та старший викладач, к. с.-г. н. Леонора Адамчук (експертиза навчальних публікацій; підготовка електронних посібників FlippingBook).

   І етап освітньої програми відбувся на базі Centre for Organic Production Selenca (Cербія). Ведучим заходу був директор центру Jozef Gašparovski. Окрім навчання для учасників проекту були забезпечені навчальні екскурсії на підприємства з виробництва органічної продукції. А саме: яблуневий та черешневий сади закладені за бельгійською технологією на фермі «RipeFruitFarm»; підприємство «Slovan-Progres» (виробництво, переробка, реалізація органічної продукції, бізнес-клуб, ресторани Slow Food); підприємство з виробництва органічних овочевих та фруктових продуктів «Zdravo Organic d.o.o.»; науково-дослідні ділянки та інкубатор органічного рослинного матеріалу; молочну ферму «Global Seed d.o.o. Elite organic farm»; фабрику з виробництва органічних комбікормів «Opulent fabrika stocne hrane»; завод з виробництва біогазу «Renewable energy sources».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приємно було почути, що для виготовлення органічного комбікорму на фабриці Opulent використовують сою українського виробництва, а для виготовлення соєвого шроту та олії – українське обладнання та відповідне програмне забезпечення до нього.

    В рамках AgroBioNet – Міжнародної мережі закладів і дослідників для реалізації наукової програми досліджень, освіти та розвитку «Agrobiodiversity for improving nutrition, health and life quality» пройшла уже ІІІ конференція присвячена вирішенню питань мережі. Цього року конференція відбулася 1-3 червня на базі University of Novi Sad у Сербії і мала тематику «Organic Agriculture for Agrobiodiversity Preservation». В роботі конференції взяли участь 95 вчених з 18 країн (Австрія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Італія, Литва, Македонія, Угорщина, Молдова, Німеччина, Польща, Чехія, Україна, Росія, Словаччина, Словенії, Сербії та Туреччини). У науковий комітет конференції від НУБіП України увійшов професор, д. с.-г. н. Валерій Броварський, який рецензував статті пов’язані із виробництвом і переробкою продукції органічного бджільництва, захисту бджіл та запилення сільськогосподарських культур. Безпосередню участь у конференції прийняла старший викладач, к. с.-г. н. Леонора Адамчук, яка висвітлила інноваційні розробки застосування меду у виготовлені оздоровчих напоїв на основі органічної сировини. У рамках конференції пройшов Workshop – «Education in Organic agriculture» за участі провідних вчених Словаччини та Польщі.

   Результатом заходів стало розширення наукових зв’язків, обмін знаннями, попередні домовленості про подальшу співпрацю.

Завідувач кафедри конярства і бджільництва,

професор, Микола Повозніков

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook