ХІХ зліт студентських лідерів аграрної освіти успішно розпочато!

24 травня 2017, 15:00
НУБіП України

З самого ранку на території навчальних корпусів і кампусу НУБіП лунав галасливий та заклопотаний голос організаторів зльоту лідерів аграрної освіти. На мить здавалося, чи не вся Україна зібрана в одному куточку – холі навчального корпусу № 3. В гарних вбраннях, національних костюмах, усміхнені та повні сил та енергії, не зважаючи на те, що багато хто з потягів та автобусів, заходили учасники у відбудований корпус. По виразах їхніх облич ми розуміли, що проводимо зліт недарма. З яким ентузіазмом вони розпитували: «А що там знаходиться?», «А де музей анатомії?», «Хто мій суперник на агрополітичних дебатах?» і тому подібне.

Приємно здивували керівники обласних делегацій та відповідальні за делегації з нашого університету. Можна лише позаздрити їхній витримці та обізнаності у справах кожного учасника. А їх у НУБіП на зліт з’їхалося багато – 195.

 На правах господаря, від імені тридцятитисячного колективу університету, першим їх вітав ректор Станіслав Ніколаєнко. Сьогодні відбулася справді надзвичайна подія, підкреслив він. У НУБіП зібралися представники 18 університетів і більш як 100 коледжів – кращі їхні студенти. Звертаючись до них, очільник вишу запевнив, що протягом цих трьох днів вони набудуть прекрасного досвіду на агрополітичних дебатах, побувають у прекрасних сучасних лабораторіях, зможуть особисто поспілкуватися з першими особами держави, які братимуть участь у святкуванні 119-річчя НУБіП.

 Сильній державі потрібні люди,сильні духом і фахово кваліфіковані! Саме наш університет дає змогу стати такими. І це не пусті слова: саме завдяки випускникам Alma-mater знаходить сили для розвитку. Бути такими ж і закликав Станіслав Ніколаєнко учасників зльоту.

 Вітання продовжив Сергій Мельник, заступник міністра агропромислового комплексу у 1997-2000 роках, за каденції якого на цій посаді 19 років тому і започаткували зліт студентських лідерів аграрної освіти. Причому перший зліт проходив у цій же залі, що і зараз. І перед його делегатами стояло і стоїть одне завдання: знаходити нові шляхи, щоб рухатися вперед.

     Свої вітання на адресу зльоту надіслала і Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, яка висловила сподівання, що його учасники як студентська еліта України допоможуть вирішити сучасні виклики часу. 

     Перший заступник Голови Комітету з питань освіти і науки Олександр Співаковський у своєму вітанні висловив надію, що саме молодому поколінню, енергійному, ініціативному в найближчий час доведеться реформувати та розвивати вітчизняне сільське господарство, поєднавши в собі високий професіоналізм та практичну підготовку.

Отож, можна з впевненістю сказати: зліт аграрних лідерів розпочато успішно! Бажаємо всім учасникам натхнення, сил, витримки та просто гарного настрою протягом трьох днів проведення часу разом з НУБіП України.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook