ТРЕНІНГ ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ ДЛЯ ЛІДЕРІВ АГРАРНОЇ ОСВІТИ

25 травня 2017 року
НУБіП України

 

Студентські роки – час, призначений для наполегливого опанування хитромудростей майбутнього фаху, особистісного саморозвитку, формування готовності до професійної діяльності в конкурентному середовищі. Цей етап надзвичайно важливий у житті кожного, хто здобув право носити почесне звання студента. Він швидкоплинний, а тому українському майбутньому фахівцеві необхідно наповнити його продуктивною діяльністю, що сприятиме швидкій професійній адаптації та творчій самореалізації в обраній аграрній царині. Таке завдання – досить складне, а його вирішення вимагає від сучасного студента наполегливості, працелюбності, високого рівня мотивації до навчальної діяльності, позитивної налаштованості на взаємодію з іншими, відповідальності за власну життєдіяльність. Саме тому науково-педагогічні працівники кафедри соціальної роботи та психології НУБіП України запросили 25 травня нинішнього року студентів, які брали участь у ХІХ зльоті студентських лідерів аграрної освіти, до участі в тренінгу «Я – автор власної кар’єри».

Програму тренінгу розробила кандидат психологічних наук, доцент, психотерапевт за напрямом «Позитивна психотерапія» І.А. Мартинюк, яка й очолила групу тренерів, до якої входили: доктор психологічних наук, професор В.М. Шмаргун, доктор психологічних наук, доцент А.В. Шамне, кандидат педагогічних наук, доцент Л.М. Омельченко.

Учасники зльоту дещо насторожено поставились до пропозиції психологів поспілкуватися в групах, до складу яких входять представники з різних областей України, однак пізніше висловили подяку тренерам за надану можливість розширити коло спілкування.

Традиційно тренінг розпочався зі знайомства. саме в цей момент кожен його учасник збагнув: у взаємодії всі важливі й особливі, тому потрібно вміти не тільки висловлювати власну думку, а й чути іншого. Завдання, запропоновані учасникам, спонукали їх до роздумів про значущість обраної професії, про її переваги, а також про шляхи усунення недоліків, які трапляються у професійній діяльності.

У процесі взаємодії студенти мали змогу висловити свої думки щодо проблем професійного становлення, поділитися власним досвідом подолання труднощів, що виникають, оцінити те, що вже зроблено на шляху до професійної майстерності, а також сформувати цілі й завдання подальшої самоосвіти.

Студенти у процесі виконання вправ усвідомили: відповідальність за власне життя лежить на них самих, професійний успіх ґрунтується на їхній готовності до самоосвіти, умінні взаємодіяти з іншими, сміливості в подоланні труднощів. Вони були наповнені позитивними емоціями, бажанням продовжувати активну діяльність. Учасники подякували тренерам за можливість осмислення важливих для молоді проблем.

Тренери висловили своє захоплення від взаємодії зі студентами, побажали їм подальших успіхів у процесі опанування фаху, висловили свої сподівання щодо збереження лідерської позиції учасниками тренінгу і в подальшому. Наголосили на важливості того, щоб гасло «Студенти-аграрники – еліта України» перетворилося на реальність.

КАФЕДРА СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА ПСИХОЛОГІЇ ЗАПРОШУЄ УСІХ ОХОЧИХ ДО УЧАСТІ В ТРЕНІНГАХ!


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook