ТРИВАЄ СПІВПРАЦЯ РАДІОЕКОЛОГІВ НУБІП УКРАЇНИ ТА НОРВЕЗЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ НАУК ПРО ЖИТТЯ

29 травня 2017 року
У січні-лютому 2017 року молоді науковці, аспіранти та магістри кафедри радіобіології та радіоекології НУБіП України пройшли навчання у Норвезькому університеті протягом трьох тижнів.
Там вони опанували курс англійською мовою «Environmental radioactivity and Radioecology course KJM351». В рамках проходження даного курсу були передбачені лекції та лабораторні роботи. Лекторами виступали відомі вчені в галузі радіобіології та радіоекології з Норвегії (Brit Salbu, Deborah H. Oughton, Ole Christian Lind), України (В.О. Кашпаров), та інших країн (Peter Stegnar, Tom Hinton, Hildegarde Vandenhove, Juan Carlos Mora Canadas). 
  
  
В лабораторії Центру радіоактивності навколишнього середовища учасники опанували методи для вивчення фізико-хімічних форм та шляхів міграції радіонуклідів у екосистемах. 
 
       
 
 
У вільний час учасники курсу з екскурсією відвідали столицю Норвегії – Осло.
 
 
 Три місяці потому всі учасники воркшопу складали іспит. В НУБіП України відповідальними за організацію його були співробітники кафедри радіобіології та радіоекології – доцент Білєра Наталія та старший науковий співробітник Паренюк Олена. Фінальне оцінювання проходило 3,5 години і за своєю організацією повністю відповідало правилам європейських університетів. Остаточні результати будуть пізніше, після перевірки робіт координатором курсу Ole Christian Lind (Associate Professor, PhD,Norwegian University of Life Sciences (NMBU), Centre for Environmental Radioactivity,Faculty of Environmental Sciences and Natural Resource Management).
 
Проте на цьому співпраця не закінчується. Вже з 18 червня 2017 стартує новий воркшоп «Експериментальна радіоекологія та радіобіологія», який організовує кафедри радіобіології та радіоекології, Інститут сільськогосподарської радіології (НУБіП) та Норвезький університет наук про життя (Норвегія). Детальніше про нього можна почитати тут українською мовою або тут англійською.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook