Громадські слухання на тему «Перспективня модель розвитку села – науковий погляд».

27 травня 2017 року

25 травня 2017 р. в Міністерстві аграрної політики і продовольства відбулися громадські слухання, на яких наукові установи представляли свої напрацювання, щодо подальших моделей розвитку села.
У заході взяли участь народні депутати України, представники міністерства, Громадської ради при Мінагрополітики, громадських об’єднань та асоціацій, наукових установ, засобів масової інформації.
Доцент кафедри біржової діяльності Любов ПАНКРАТОВА також взяла участь в обговоренні представленої теми.

 

Голова Громадської ради Генадій НОВІКОВ зазначив, що «метою таких заходів є напрацювання та схвалення оптимальної моделі розвитку українського села, яка б передбачала сталий розвиток сільських територій з огляду на забезпечення продовольчої безпеки держави та євроінтеграційні процеси в Україні».
Науковці Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Національної академії аграрних наук України (д.е.н. Микола ПУГАЧОВ), Інституту економіки та прогнозування Національної Академії наук України (д.е.н. Олена БОРОДІНА) представили наукове бачення майбутнього сільського розвитку.

Після доповідей, виникло багато дискусійних питань і учасники мали змогу висловити своє бачення з питань розвитку сільських територій та обмінятися думками з іншими присутніми на заході.

 

 

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена КОВАЛЬОВА зазначила: «Ми свідомі того, що сільський розвиток та сільгоспвиробництво мають стати пріоритетом у відносинах з європейською спільнотою, а українські сільські жителі мають використовувати весь можливий інструментарій розвитку. Особливого значення політика сільського розвитку набуває в умовах підвищення самостійності та відповідальності сільських громад».

Проте, учасники зібрання визначилися, що це лише початок роботи – Громадська рада, наукові установи продовжать роботу над розробкою перспективних моделей розвитку села. На наступному засіданні буде розглянуто наукові підходи щодо бачання моделі українського села, які презентуватиме Національний університет біоресурсів і природокористування України.


Любов Панкратова,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook