26 травня 2017 року університет відсвяткував своє 119-річчя

26 травня 2017, 14:00

  У рамках ХІХ зльоту студентських лідерів аграрної освіти в НУБіП зібралися представники 18 університетів і більш як 100 коледжів  кращі їхні студенти.

Делегацією Запорізької області у складі 10 осіб опікувалася команда економічного факультету на чолі із заступником декана Олегом Криворотом. Була організована цікава різноманітна програма (круглі столи, агродебати, вечір знайомств, екскурсії).

На фіналі агродебатів були серед глядачів,  майже у повному складі студенти 3 курсу 3 групи напряму підготовки "Облік і аудит", які також приймали участь у голосуванні.

Другий етап аграрно-політичних дебатів, участь в якому взяли 14 представників із різних вишів аграрного спрямування, з яких і були сформовані команди. До речі, переможці університетських етапів самостійно у ході спілкування один з одним утворювали команди, так би мовити з тими, хто близький їм по духу. Вітали учасників проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, а також команда суддів, які побажали успіхів у відстоюванні свої точок зору. Оцінювати команди мали можливість також глядачі за допомогою спеціальної системи через свій смартфон. А модератор дебатів – керівник проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» Фолькер Зассе – нагадав, як виникла сама ідея проведення таких дебатів. Україна, за його словами, перебуває зараз у стані глибоких реформ і аграрний сектор не є виключенням. Агрополітичні дебати спрямовані на обговорення молодими людьми дискусійних питань і власне вчать відстоювати та аргументовано доводити свою точку зору. Тож команди із трьох учасників по черзі висловлювали свої «За» і «Проти» впродовж 15 хвилин кожна, а з двох учасників – 10 хвилин. Щодо тематики дебатів, то в ході жеребкування напередодні, було визначено, яка команда, яку тему і позицію буде відстоювати. Так що часу для попередньої підготовки вони мали аж цілу ніч. А вже вранці лідери аграрної освіти дебатували навколо відміни спеціального режиму оподаткування для сільськогосподарських виробників (4 група), використання ГМО у продуктах харчування та кормах, підтримка фермерських господарств і скорочення впливу агрохолдингів.

За результатами сумарної оцінки перемогу здобула команда у складі Михайла Лизака (Львівський національний аграрний університет) та Юрія Дікала (Львівський національний університет ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького). Друге місце посіли Ілля Обремчук (Білоцерківський національний аграрний університет) та Сергій Погребняк (Подільський державний аграрно-технічний університет). Замкнули трійку лідерів Володимир Пиж (Національний університет біоресурсів і природокористування України), Олександра Христенко (Миколаївський національний аграрний університет) і Олександр Дядькін (Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка).

А апогеєм заходу стала зустріч учасників дебатів з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, віце-прем’єр-міністром з гуманітарних питань В’ячеславом Кириленком, міністром освіти і науки України Лілією Гриневич та першим заступником міністра аграрної політики та продовольства України Максимом Мартинюком.

Звертаючись до учасників зльоту та запрошених Володимир Гройсман зауважив, що агропромисловий комплекс є локомотивом розвитку економіки країни. І підготовка високоякісних фахівців, дослідництво і інновації відіграють в цьому провідну роль. Завдання уряду – сприяти цьому.

Актуальними і гострими були запитання студентів, адресовані Прем’єр-міністру. Молодь цікавилася стипендіальним забезпеченням, перспективами будівництва гуртожитків, розвитком ветеринарної медицини, підтримки навчально-дослідних господарств. На що Володимир Гройсман зазначив, що Кабінет Міністрів збільшив розмір стипендій, при цьому подбав про тих студентів, які мають дійсно скрутне становище і запровадив нову систему соціальних стипендій. Уряд готовий підтримати відповідними рішеннями інвесторів, які за західним зразком зголосяться будувати студентські гуртожитки. Очільник Кабміну назвав службу ветсаннагляду невід’ємною складовою агропромислового комплексу, тому вона буде розвиватися, а отже перспективи мають і студенти, які навчають на відповідному факультеті. Що ж до НДГ, то відповідні пропозиції від університетів будуть розглянуті урядом.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подякував студентській еліті за творчий науковий пошук, відмінне навчання і привітав присутніх з річницею Національного університету біоресурсів і природокористування України, на базі якого і проходив XIX зліт студентських лідерів аграрної освіти.

Програма свята включала як офіційну, так і неофіційну частину: спортивні та інтелектуальні змагання, чудову концертну програму, підготовлену силами викладачів кафедри культурології, в тому числі викладача кафедри обліку та оподаткування Світлани Макоди і аматорів університету.

Продовження дійства проходило на стадіоні, де викладачі кафедри обліку та оподаткування Наталія Венгерук, Володимир Литвиненко, Олег Криворот, старший лаборант кафедри Ірина Падій, а також багато студентів-обліковців приймали активну участь у спортивних змаганнях. Завершила день традиційна студентська дискотека. Детальніше...

 Від свята залишились незабутні приємні враження !!!

Чекаємо на 120-річчя НУБіП України!!!

 

Криворот О.,
заступник декана по виховній роботі

Мельянкова Л.,
доцент кафедри обліку та оподаткування

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook